Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Tager Du  Detta Land - Syrianer i nöd och lust

Tager Du Detta Land - Syrianer i nöd och lust

Gullers Förlag,. 2009. Inbunden, dek pappband. 158 sid. Rikt fotoillustrerad i färg och s/v. Tvärformat 27*23,5 cm. I nyskick, oläst. Portovikt 1 kg.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789188238870
Titel
Tager du detta land : syrianer i nöd och lust 1979-2009
Författare
Staffan Ekegren
Förlag
Gullers förlag
Utgivningsår
2009
Omfång
160 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
280 x 237 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
1074 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Vad tänkte, kände och offrade de - och vad fann de?

Som elvaåring frågade Gabriela sin far om hon var utlänning eller svensk. Svaret blev att hon aldrig kan bli svensk, hur mycket hon än försöker. Idag lever hon med värmländske Jonas - och har upptäckt hur många gemensamma värderingar och tankar de har.

För att skapa sig en framtid var syrianerna tvungna att lära sig det svenska från grunden. Från noll. De har sett det nya landet med andra ögon, sett möjligheter, ympat in nya idéer. Genom hårt arbete har de skapat förutsättningar för den kommande generationen att etablera sig i det svenska samhället, många som politiskt förtroendevalda, framgångsrika företagare, prisbelönta forskare.

Tager du detta land innehåller tillbakablickar i text och bild från de två tidigare böckerna om de syrianer, som från mitten av 1970-talet gjorde Sverige till ett av sina nya hemländer. Författaren Staffan Ekegren, nu tillsammans med fotografen Lasse O Persson, tar oss med till många av de familjer som han besökte för nästan 30 år sedan. Som en följetong får vi följa några syrianska familjers väg in i det svenska samhället.

I och med denna bok avslutas nu den längsta dokumentation som gjorts av någon invandrargrupp i Sverige. Läsaren får en spegling av och en ny syn på svensk kultur. Jämförelsen med syrianer är ett sätt för andra svenskar att se sig själva. Boken ger en personlig och tydlig bild av integration och etnisk mångfald, och den ökar vår kunskap som motvikt till den okunskap som bidrar till främlingsfientlighet.