Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Le menu, tack ! Råvaror och rätter, recept och restauranger i Provence

Le menu, tack ! Råvaror och rätter, recept och restauranger i Provence

Häftad bok. Frankofon Förlag. 1 uppl. 2014. 127 sidor.

Nära nyskick. Häftad utgiven av Frankofon Förlag 2014. Staffan Heimerson är den legendariske världsreportern. År 2013 utsedd till Årets journalist. När han satte sina bopinnar djupare var det i Provence. Skälen var vädret, vänligheten, det vackra landskapet och naturligtvis maten ! Han söker upp de läckraste producenterna. Han njuter av persikor, kronärtskockor, getostar, anklever och korvar. Med entusiasm odlar han oliver och lavendel, Till text och foton finns även en del recept. ///// Gradering: Nära nyskick

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789197856553
Titel
Le menu, tack! : råvaror och rätter, recept och restauranger i Provence
Författare
Staffan Heimerson
Förlag
Frankofon Förlag
Utgivningsår
2014
Omfång
127 sidor
Bandtyp
Danskt band
Mått
185 x 220 mm Ryggbredd 13 mm
Vikt
422 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Han är världsreportern. I drygt 40 år har Staffan Heimerson som
utrikeskorrespondent varit placerad i främmande städer på fem
kontinenter och för Sveriges Radio och Aftonbladet skickats i krig och
till kriser.

När han - äntligen - körde ner tältpinnarna djupare och fastare var
det - naturligtvis! - i Provence. Skälen var de givna: vädret,
vänligheten, det vackra landskapet, närheten till fascinerande
metropoler - och MATEN!

Heimerson började 1982 skriva om sin hobby, mat och krogar, och gav ut
en serie med titeln 102 krogar i Det blev Paris och Rom, Fjärran
Östern, New York, London och Stockholm. Tillsammans med stjärnkocken
Richard Nilsson skrev han senare Kastrullresorna med kåserier och
recept.

Nu är han strax klar med Le Menu, tack. Råvaror och rätter. Recept
och restauranger. I Provence. Han söker upp sina läckraste
producenter. Han njuter av att bära hem korgar med persikor och
kronärtskockor, getostar ystade i granngården, ängssyra och anklever,
korvar smaksatta med blåbär och ostron odlade i Medelhavet. Och med
entusiasm odlar han oliver och lavendel.

Han äter på billiga krogar - och dyra. Varje måltid hemma i Villa
Dallas diskuteras i detalj. Vinet flödar.

Har han något viktigt att säga?

Ja. Köp den här boken!