Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn

Förlagsfakta

ISBN
9789185722396
Titel
Annorlunda hos ekorrarna : om Werner Aspenström - tretton läsningar
Författare
Söderblom, Staffan
Förlag
Anthropos
Utgivningsår
2018
Omfång
167 sidor
Bandtyp
Danskt band
Mått
125 x 185 mm Ryggbredd 11 mm
Vikt
221 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I "Annorlunda hos ekorrarna" har tretton svenska författare skrivit var sin text om Werner Aspenström (1918–1997) – en av den svenska 1900-talspoesins mest betydande och mest lästa diktare.

Texterna är skrivna på beställning, tolv läsningar av dikt och prosa i Werner Aspenströms författarskap, till hans hundraårsjubileum. Den trettonde och sista skiljer ut sig. Hans Isakssons essä om Bengt Emil Johnsons poetiska samspråk med Werner Aspenström fanns som manuskript i hans efterlämnade papper och har här funnit sitt rätta sammanhang. De tolv bidragen är för det mesta skrivna av författare som varit tysta om Werner Aspenström, de tillhör inte hans gängse skara av uttolkare och kommentatorer. Ändå är det påtagligt hur personliga de skilda texterna är, på skilda sätt – de har gärna karaktär av brev. Men det handlar inte om någon sentimental intimitet. Tvärtom verkar det i Werner Aspenströms författarskap, eller i hans poetik, finnas något som uppfodrar till reflektion över egna skrivsätt, något som söker svar i den skrivandes poetik.

I "Annorlunda hos ekorrarna", redigerad av Staffan Söderblom, medverkar Jonas Gren, Madeleine Gustafsson, Gunnar D. Hansson, Elise Ingvarsson, Hans Isaksson, Arne Johnsson, Ida Linde, Lotta Lotass, Eva Runefelt, Elisabeth Rynell, Lennart Sjögren, Jesper Svenbro och Peter Törnqvist.

Ytterligare medarbetare:
Författare: Söderblom, Staffan; Gren, Jonas; Gustafsson, Madeleine; Hansson, Gunnar D.; Ingvarsson, Elise; Johnsson, Arne; Linde, Ida; Lotass, Lotta; Runefelt, Eva; Rynell, Elisabeth; Sjögren, Lennart; Svenbro, Jesper; Törnqvist, Peter; Isaksson, Hans
Redaktörer: Söderblom, Staffan
Bibliografiska personer: Aspenström, Werner