Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Hasse & Tage : Svenska ord & co : saga & sanning

Hasse & Tage : Svenska ord & co : saga & sanning

Inbunden bok Albert Bonniers Förlag. 2007. 291 sidor.

Nyskick. Dekorerat tryggband. Med Hans Alfredson och Tage Danielsson och Aktiebolaget Svenska Ord inleddes en lysande underhållningsera. Från 50-talet fram till Tages för tidiga bortgång 1985 gav de oss egensinniga, fantasifulla, intellektuellt briljanta och framför allt underhållande produktioner som blivit en självklar del av vårt gemensamma kulturarv. Revyer, sketcher, filmer, radio- och tv-program, böcker, dikter - alltsammans var ett resultat av det Tage kallade "ett frivilligt vansinne som det föds komik ur". Svenska Ords produktioner var inte bara roande, de kunde också vara oroande. Hasse och Tage väjde inte för tidens problem och deras protest i humorns form var effektiv. De sneglade inte mot "vad folk vill ha" utan snarare mot "vad folk behöver", och det de gjorde tillsammans och var för sig både speglade och påverkade sin tid. Svenska Ord & Co berättar den lagom sanna historien om Hasse och Tage, från spexandet i ungdomen till rollerna som radiotjänstemän, underhållare och samhällsdebattörer. Här finns det med alltihop. Möt och minns klassiska nummer ur revyer som Gröna Hund, Gula Hund och Lådan och alla artister som trivdes och excellerade i den stora familjen runt AB Svenska Ord: Monica Zetterlund, Gösta Ekman, Flickery Flies, Lena Nyman, Birgitta Andersson, Mille Schmidt, Lasse O'Månsson och många fler. Läs också om monarkorepubliken Mosebacke Monarki, filmer som "Att angöra en brygga" och "Äppelkriget" och sådant som ni inte hade en aaaaning om - från Tages rent fysiska genombrott till vem som egentligen knäppte ihop västen med gylfen. Boken är baserad på Staffan Schöiers och Stefan Wermelins radioserie The Svenska Ord Story och innehåller mängder av fotografier, affischer, brev, dokument m.m. som ger en unik bild av en högt älskad epok i svenskt nöjesliv.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789100116002
Titel
Hasse & Tage : Svenska ord & co : saga & sanning
Författare
Staffan Schöier - Stefan Wermelin
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
2007
Omfång
291 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
224 x 264 mm Ryggbredd 33 mm
Vikt
1402 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Med Hans Alfredson och Tage Danielsson och Aktiebolaget Svenska Ord inleddes en lysande underhållningsera. Från 50-talet fram till Tages för tidiga bortgång 1985 gav de oss egensinniga, fantasifulla, intellektuellt briljanta och framför allt underhållande produktioner som blivit en självklar del av vårt gemensamma kulturarv. Revyer, sketcher, filmer, radio- och tv-program, böcker, dikter - alltsammans var ett resultat av det Tage kallade ”ett frivilligt vansinne som det föds komik ur”. Priser regnade över dem. Hasse blev alltid utsedd till Sveriges roligaste i alla omröstningar och Tage var lika älskad för sin blida utstrålning kombinerad med ett knivskarpt intellekt. Svenska Ord & Co berättar den lagom sanna historien om Hasse och Tage, från spexandet i ungdomen till rollerna som radiotjänstemän, underhållare och samhällsdebattörer.Här finns det med alltihop. Boken är baserad på Staffan Schöiers och Stefan Wermelins radioserie The Svenska Ord Story, som i sin tur bland annat bygger på nya och gamla radio- och tv-program och intervjuer med många av dem som var med. ”Här-och-då-känslan” från radioserien kompletteras med mängder av fotografier, affischer, brev, dokument m.m. - varav flera har hämtats från privata arkiv - som ger en unik bild av en högt älskad epok i svenskt nöjesliv.