Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
På fritt vatten

På fritt vatten

Häftad bok. Forum. 1966. 206 sidor.

Nyskick. Pärm: litet obetydligt veck nederkant å baksid..
"Mister Mack" heter oljeplattformen som reser sin imposanta stålkonstruktion ur Nordsjöns vattendjup. Den är, liksom ett fartyg på resa, en isolerad och riskfylld värld, styrd av sin platschef men till sist mest beroende av de beslut som fattas runt oljebolagets mahognyblänkande konferensbord.
På Mister Mack för platschefen Nolan befälet, och han gör det med så järnhård hand och en sådan fanatism att man minns klassiska sjöförtryckare som kapten Bligh och kapten Queeg vilka också slutade som myteriets offer.
Myteri ligger på lur där oljeborrarna måste arbeta natt och dag under pressande väderleksförhållanden, med bristfälliga säkerhetsanordningar och det ständigt pyrande hatet till mannen som driver dem.
Med På fritt vatten har Stephen Coulter, känd för sjöromanen Ubåt förlist, lagt ännu en sakkunnigt skriven och iskallt spännande äventyrsroman till sina tidigare succéer. På fritt vatten tilldrar sig i en lika ovanlig som aktuell miljö. Om ni söker spänning och realism kommer ni att ha nöje av oljethrillern På fritt vatten.

Stephen Coulter (född 1914) är en engelsk romanförfattare, journalist och, som James Mayo , författare till flera spion- och äventyrsspelare.

Hans serie karaktär Charles Hood, en James Bond- klon, är en konstälskande brittisk spion. Coulter var också vänner med Bond skaparen Ian Fleming . Båda männen hade tjänat under Royal Navy Intelligence under andra världskriget , blev journalister, Reuters korrespondenter och båda skrev så småningom för Sunday Times . Coulter hjälpte Fleming med bakgrundsdetaljer i den första Bond-romanen Casino Royale.

Två av hans romaner har filmats, Hammerhead 1967 och ambassaden 1972.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish