Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Talismanen

Talismanen

Inbunden bok. Bokförlaget Bra Böcker AB. Slutsåld på förlaget!. 1986. 798 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Slutsåld på förlaget!
Den tolvårige Jack Sawyer är förtvivlad. Han befinner sig på ett ödsligt badhotell vid Atlantkusten tillsammans med sin döende mor. Räddaren i nöden blir hans vän Speedy Parker ("en svart man med krulligt svart hår och grova rynkor på kinderna"), som ger honom Uppdraget. Genom att ta sig till det Svarta Hotellet på Kaliforniakusten och där hämta den magiska Talismanen kan han rädda sin mamma och även hennes dubbelgångare i den gåtfulla parallellvärlden Territorierna. Speeedy lär Jack hur han ska kunna ta sig över till Territorierna med hjälp av en magisk dryck. Han ger sig ut på vägarna och färdas ömsom i denna världen och ömsom i Territorierna för att överlista de varulvar och andra monster som hotar att förgöra honom på denna resa genom det moderna Amerikas alla fasor.
Talismanen är en fantasy- och skräckroman av Stephen King och Peter Straub från 1984. Den kom ut i svensk översättning 1986.[1]

Den unge pojken Jack Sawyer lever tillsammans med sin döende mor Lily på ett ödsligt badhotell på flykt från sin döde fars kompanjon som vill ta över moderns del av företaget och inte skyr några medel.

En dag när Jack är ute och går träffar han på ett nedlagt nöjesfält "Speedy" Parker som ger honom i uppdrag att hitta Talismanen och rädda både sin döende mor och hennes "motsvarighet" i parallellvärlden Territorierna. Han får också en magisk dryck som gör så att han kan färdas mellan världarna utan problem. Både Jacks mor och hans motståndare har sina personliga motsvarigheter i Territorierna. Jack själv har ingen "tvilling", eftersom denne dött.

På vägen träffar han på många intressanta människor och varelser som både hjälper honom och förvärrar saker. Han får ständigt akta sig för fällor som Morgan Sloats (faderns kompanjon) tvilling Morgan av Orris gillrar för honom, och han får också reda på att hans far blev mördad.

Det finns en uppföljare till boken med titeln "Svarta huset". Även den skrevs av Stephen King och Peter Straub. I "Talismanen" är Jack Sawyer en pojke i tonåren och i "Svarta huset" är han en vuxen man.
Stephen Edwin King, född 21 september 1947 i Portland i Maine, är en amerikansk författare som skrivit 64 romaner, varav sju under pseudonymen Richard Bachman, samt fem facklitterära verk.
Peter Francis Straub, född 2 mars 1943 i Milwaukee i Wisconsin, död 4 september 2022 i New York, var en amerikansk romanförfattare som efter akademiska studier i Dublin och London inledde karriären som poet i början av 1970-talet.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish