Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Roparen

Roparen

Häftad bok. Albert Bonniers Boktryckeri. . 1968. 246 sidor.

Nyskick. Omslag: Obetydl. svaga läsveck å fr.sid. o rygg.
Stieg Trenter skrev detektivromanen Roparen redan 1954, en fascinerande historia med många bottnar i välkända stockholmsmiljöer. Suzanne Myhr, som bor i ett torn i kastellet på Kastellholmen mitt i Stockholm, hittas en dag död i sin bostad. Dagen efter skulle hon ha rest till Italien med sin bästa väninna.

Privatdetektiven Harry Friberg börjar nysta i hennes leverne och upptäcker att hon bar på en ovanlig hemlighet. Lösningen på mordgåtan är än idag lika överraskande som den var för över 50 år sedan.
Stieg Trenters böcker är nostalgisk läsning för alla som tjusas av Stockholm och tidsandan som rådde i Sverige under 1940- och 1950-talen. De är vardagshistoriska dokument som i förbifarten berättar om små detaljer och större samhällsförändringar - tunnelbanan byggs, Vasa bärgas, tidningen Expressen startar och så vidare. Och mitt i denna ofta trygga vardag: ond bråd död, spännande mordmysterier och familjedramer.
Stieg Ivar Trenter, ursprungligen Stig Ivar Johansson, född 14 augusti 1914 i Stockholm, död 4 juli 1967 i Stockholm, var en svensk journalist och deckarförfattare. Han hette fram till 1936 Stig Johansson. Efter att först ha använt Stieg Trenter som pseudonym bytte han sedan namn till detta.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish