Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Gåtfulla platser i Sverige

Gåtfulla platser i Sverige

Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 2003. 256 sidor.

Nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9151841290
Titel
Gåtfulla platser i Sverige
Författare
Stig Linnell
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2003
Omfång
256 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
170 x 240 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt
748 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Sägner, skrönor, fantasi och historia kring en rad mystiska ställen runt om i Sverige: Ales stenar, Blå jungfrun, Bråvalla hed, Skedemosse, Gamla Uppsala, Gunnilsöra, Skaga kyrka, Mora Sten, Svinnegarns källa samt platser knutna till Nils Dacke, Engelbrekt och Ynglingaätten.

"Det finns platser som i århundraden retat människors nyfikenhet, pockat på förklaringar, satt fantasin i rörelse och gett upphov till sägner, skrönor och mängder av teorier.
På de här platserna råder ofta en speciell stämning, och de som har en dragning åt det mystiska brukar tro att platsen i sig på något sätt är levande, bevarar sina minnen och själv skapar den stämning man förnimmer. Jag tror att 'platsens ande' vaknar till liv först när en människa med sina känslor, associationer och fantasier träder in på scenen.
Därför har jag här staplat bränsle kring några platser som jag själv upplevt som oerhört spännande. Bränslet är delvis historia, delvis folksägner, lokala berättelser ur den muntliga traditionen och teorier som aldrig accepterats som vetenskap."

Så skriver Stig Linnell i förordet till boken där han livfullt redogör för de mer eller mindre fantastiska historierna kring en rad mytomspunna platser. Nu i lågprisutgåva.

"Här finns massor av läsupplevelser och för den historieintresserade är den en guldgruva." Claes Svahn, Dagens Nyheter

"Gåtfulla platser är verkligen så gedigen och användbar som den verkar. Boken utgör dessutom en alldeles förträfflig läsning." Jean Bolinder, Skånska Dagbladet

Stig Linnell är journalist och författare, bosatt i Stockholm. Som kriminal- och socialreporter dras han till samhällets skuggsidor. Som författare gräver han gärna på historiens mörka bakgårdar. Han har tidigare utgivit bl.a. Stockholms spökhus (1993, 2002) och Svenska skurkar (1995).