Smaka på Småland
Häftad bok. Gullers förlag. 2 uppl. 2007. 144 sidor.
Mycket gott skick. Kulinarisk resa genom Småland, med massor av recept på typisk och traditionell småländsk mat. Samsade med berättelser om seder och bruk, och uppteckningar av generationers erfarenhet av konservering, syltning, saftning, allt format av det småländska landskapet och smålänningarna själva. Rikt illustrerad. Mjukband med vikomslag, s k danskt band. 8:o. 220x200x12 mm. 440 g. Välvårdat och fint ex, inga anmärkningar. [2129]
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789188238610
- Titel
- Smaka på Småland
- Författare
- Algotson - Hansson - Gerdehag - Wikström
- Förlag
- Gullers förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 195 x 220 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 440 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ... Servera den gärna ljum med bär eller sylt och vispad grädde. Drottningen bland alla småländska rätter är förstås ostkakan! Så finns också nästan lika många recept som det finns duktiga ostkakebagerskor. Till de forna stora småländska kalasen var därför inte ovanligt att tio till femton ostkakor via gästernas försorg dök upp på ett och samma kalas.
"Smaka på Småland" inbjuder till en kulinarisk resa med den småländska matkulturen i centrum. Här samsas berättelser om seder och bruk vid vardag och helg med generationers insamlade erfarenhet av konservering, syltning och saftning - allt format av det småländska landskapet.
Här presenteras även recept till genuint småländska rätter som kroppkakor, gubbaknorr, inkokt ål, brynost, lunsar, jössar, sillsallad, slottsstek och mycket, mycket mera. En mängd illustrationer inspirerar till egna försök i köket samt ger varje läsare möjlighet att njuta av det vackra, rika landskap som smålänningarna under århundraden framgångsrikt lärt sig att ta vara på.