Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
ALARM I ATLANTVALLEN
ALARM I ATLANTVALLEN ALARM I ATLANTVALLEN ALARM I ATLANTVALLEN ALARM I ATLANTVALLEN ALARM I ATLANTVALLEN ALARM I ATLANTVALLEN

ALARM I ATLANTVALLEN

Inbunden bok Svenskt militärhistoriskt bibliotek. 2004. 232 sidor.

Nyskick. – ABSOLUT NYSKICK, oläst! Litet märke efter en etikett på försättssidan. – Se fler bilder! –– "Den mest lovprisade svenska boken om andra världskriget är nog Alarm i Atlantvallen, om de allierade men framförallt tyska förberedelserna inför dagen D, den sjätte juni 1944, då de allierade landsteg i Normandie. Boken ger även inblickar i de extrema strider som följde och tar kål på myter. Historien bakom boken är dock även fantastisk och har mig veterligen inte tidigare publicerats.
Alarm i Atlantvallen av Bertil Stjernfelt blev inte bara en hit på svenska, den översattes till franska och lovordades av ingen mindre än Charles de Gaulle. Boken tillkom genom att
Bertil Stjernfelt tillsammans med sin hustru besökte Atlant- vallen kort e er andra världskriget. Paret Stjernfelt studerade krigsspåren i Normandie per cykel under era veckor och samlade på sig en ovärderlig samling anteckningar om vad de fått se och höra... Alarm i Atlantvallen räknas som en militärhistorisk klas- siker och gavs därför ut på nytt 2004 i en utökad version ex- klusivt för medlemmarna i Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek (SMB).
Alarm i Atlantvallen ger inblickar i helt extrema strider, som den kring batteri Marcouf. Batteriet var ett av de kraftigaste och därför också ett av de mest beskjutna längs invasi- onskusten men dess chef, Walter Ohmsen, höll sin ställning ända till dess att den omringats och däre er lyckades han med 78 man bryta sig ut ur omringningen. Pjästypen i Marcoufbatteriet var tjeckisk och fanns även i Sverige. Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek bidrog starkt till att en dylik pjäs blev renoverad på Beredskapsmuseet i Djuramossa." Lars Gyllenhaal. –– GLÖM INTE ATT TITTA PÅ ALLA MINA ANDRA BÖCKER! –– Samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer! (Gäller inom Sverige)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9197438499
Titel
Alarm i Atlantvallen
Författare
Stjernfelt, Bertil - Svärd, Samuel - Svenskt militärhistoriskt bibliotek
Förlag
Stockholm : Svenskt militärhistoriskt bibliotek
Utgivningsår
2004
Språk
Svenska