Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Vänligen August Strindberg : Ett år, ett liv i brev

Vänligen August Strindberg : Ett år, ett liv i brev

Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 1999. 342 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Mycket fint exemplar. Oläst. Några mycket små hanteringsspår, för övrigt i presentskick.

"Du kan veta att jag som diktare blandar dikt och verklighet och hela mitt kvinnohat är teoretiskt, ty jag skulle ej kunna leva utan kvinnas sällskap." Så skriver Strindberg lugnande till brodern Axel om uppståndelsen kring sitt eget skrivande och sina privata äktenskapliga bekymmer.

Strindbergs briljans och temperament kommer många gånger tydligast fram i hans brev. Här är han öppenhjärtig och spontan och sprudlar av vitalitet.

I år skulle August Strindberg blivit 150 år. Det kommer att uppmärksammas på många sätt under året. För Sveriges Radios räkning har Strindbergsforskaren Björn Meidal och Carl Olof Johansson valt ut Strindbergsbrev som kommer att läsas upp i radion varje dag under ett års tid.

Breven finns samlade i denna bokutgåva. Breven handlar om allt från kemiska experiment, kvinnans underlägsenhet, romanprojekt, instruktioner till regissörer, penningknipor, familjetrassel ...

AUGUST STRINDBERG (1849-1912) ses allmänt som den störste svenske författaren, inte minst internationellt, och representerar det moderna genombrottet i svensk litteratur. Han inledde sitt författarskap som dramatiker och skrev sina första pjäser i början av 1870-talet. Det stora genombrottet kom med den samhällssatiriska romanen Röda rummet (1879), av många ansedd som den första moderna romanen i svensk litteratur, vilken gjorde honom till Sveriges mest omdiskuterade och kritiserade författare. Efter Inferno (1896) framträder han delvis som en ny författare och bryter med den naturalistiska dramaturgin. Under sina sista år var Strindberg indragen i en våldsam kultur- och samhällsdebatt, den så kallade Strindbergsfejden 1910-12.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
915183636X
Titel
Vänligen August Strindberg : Ett år, ett liv i brev
Författare
Strindberg, August
Förlag
Prisma
Utgivningsår
1999
Omfång
342 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
1030 g
Språk
Svenska