Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Radikalt lärjungaskap med inspiration från anabaptismen
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789197976527
Titel
Radikalt Lärjungaskap, med inspiration från anabaptismen
Författare
Murray, Stuart
Förlag
Evangelie
Utgivningsår
2012
Bandtyp
Storpocket
Mått
130 x 210 mm Ryggbredd 13 mm
Vikt
180 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Radikalt lärjungaskap handlar om att följa Jesus i en efter­kristen tid. För att den kristna tron och församlingen ska visa sin relevans i vår tid måste vi på nytt sätta Jesus i centrum. Stuart Murray har lett det anabaptistiska nätverket i Stor­britannien sedan starten 1991. Boken utgår från nätverkets sju kärnvärderingar och beskriver hur lärjungaskap och församlingsliv kan se ut i ett efterkristet Europa. Samhället förändras och därför måste också kyrkan förändras för att vara trogen mot sin Herre och sitt uppdrag. Radikalt lärjungaskap visar hur en modern rörelse med rötter i den radikala reformationen på 1500-talet kan ge viktiga nycklar till kyrkan i vår tid.

Stuart Murray, bosatt i Bristol, reser över hela världen och möter lokala församlingar, missionsorganisationer, samfunds­ledningar samt deltar i konferenser. Hans ämnesområden är bl a församlingsplantering, kyrkan i efterkristendomstiden och anabaptismen. Han har skrivit ett femtontal böcker och leder även Urban Expression som arbetar med kreativ församlingsplantering i utsatta storstadsområden.

”Vi upptäckte att mycket av den bästa undervisningen om gemenskaps­byggande, relationer, konflikthantering, hus­församlingar och fungerande församlingsliv fanns hos mennoniterna, som är anabaptisternas historiska arvtagare. Vi tog djupa intryck av hur vi skulle tänka lärjungaskap, medlemskap, gemenskapsliv, ledarskap och beslutsfattande.”
Jonas Melin, ur förordet