Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Skriver dig till liv igen

Skriver dig till liv igen

Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2003. 272 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9127094324
Titel
Skriver dig till liv igen
Författare
Levin, Susanne
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Utgivningsår
2003
Omfång
272 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
469 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Uppsala i mitten av sextiotalet. Hon går sista året i enhetsskolan, han i första ring. Båda är känsliga och brådmogna, och precis så seriösa som bara tonåringar kan vara i sitt sökande efter identitet. Han är homosexuell. Hon är judinna. Han dras mer än hon till allt som är judiskt och drömmer om att utvandra till Israel. Med intensitet, entusiasm och förtvivlan närmar de sig varandra; de möts i sitt intresse för språk och inleder ett förhållande fyllt av komplikationer.
Många år senare, på en resa, närmar hon sig ungdomstiden på nytt, genom att skriva en dagbok. Några av de viktigaste och svåraste åren blir levande igen. Och genom trovärdigheten i dagboksavsnitten känner man lätt igen pubertetens osäkra famlande, längtan att finna någon som kan förstå och förlåta en för alla de fel och tillkortakommanden, som man är så kvävande medveten om i den åldern. Utanförskapet, självhatet, den bottenlösa naiviteten bakom all världsvishet. Allt finns här.
Susanne Levins roman Skriver dig till liv igen är originell och befriande läsning. Det är dråpligt, gripande och pinsamt om vartannat – som det är att vara tonåring, då allt är så stort, så definitivt och så dramatiskt.

Susanne Levin är född 1950 och bosatt i Uppsala. Hon debuterade 1994 med Leva vidare, berättelsen om Lea Louise som i skuggan av Förintelsen söker sin bestämmelse. Hon har sedan dess utgivit Som min egen (1996), Suggan i dômen (1998) och Tillbaka till Király utca (2000). I samtliga romaner gestaltar hon – ur olika perspektiv – främlingskapets villkor och vad det kan innebära att förvalta ett judiskt arv.