Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Sejd : Artiklar och essäer 1990-2000

Sejd : Artiklar och essäer 1990-2000

Inbunden bok Norstedts. 1 uppl. 2002. 369 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. '-

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9113009990
Titel
Sejd : Artiklar och essäer 1990-2000
Författare
Suzanne Brøgger
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2002
Omfång
369 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
0 x 220 mm
Vikt
521 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Suzanne Bröggers 90-tal!

Suzanne Brögger är en av Skandinaviens främsta romanförfattare men hon spelar också en central roll i den samtida kulturdebatten. I Sverige medverkar hon regelbundet i Dagens Nyheter. I Sejd (schamanritual utövad i det forna Norden i vilken kvinnor förutspådde framtiden) har hon samlat sina viktigaste artiklar, reseberättelser och essäer från 90-talet. Boken nominerades år 2000 till Nordiska Rådets pris.

Hon medarbetar regelbundet i dansk och internationell press, och den nya boken ansluter till tidigare böcker av samma slag, senast Lejonspår från 1996. Texterna rör sig över en vid horisont, men gemensamt för dem är att de är ett slags avläsningar av samtiden, gärna ur ett moraliskt perspektiv. Hur lever vi våra liv? Vad innebär det egentligen att vi sen 60-talet skiljer oss i en tidigare otänkbar omfattning? Ska man ha leopardpäls? Hur lever och tänker japanerna? Men Brögger moraliserar aldrig: ”Nu hör jag inte till dem som till varje pris måste ha moralen på min sida” skriver hon i inledningen och tillägger: ”jag känner mig nämligen inte helt trygg i moralen”. Det är en position som Suzanne Brögger intagit i den samtida kulturdebatten ända sen det stora genombrottet med Fräls oss från kärleken på 70-talet.