Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Gengångarna : en Roland Hassel-thriller

Gengångarna : en Roland Hassel-thriller

Inbunden bok. Stockholm] : [Bonnier. 1990. 284 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Gengångare!

Mer hinner han inte säga, den livrädde mannen som besöker Roland Hassel. Han skräms iväg av ett mystiskt telefonsamtal. Men vad är det han talar om? Svarta mässor? Dyrkan av Satan? Återuppväckande av de döda?

Under en mordutredning kommer det fram att det rör sig om en helt annan sorts gengångare, av ett mycket värre slag. Onda skuggor från det förflutna som nu börjar materialisera sig och som har ett enda mål - våldets och ondskans imperium. Vad är det de tror att Hassel vet och som de måste få reda på till varje pris? Han försöker värja sig men finner att det är svårt att slåss mot gengångarnas barn och barnbarn, de som för en vidrig tradition vidare.

I det sommarvackra Stockholm får Hassel på ett mycket hårdhänt sätt lära sig att för dessa gengångare är ingen våldshandling främmande...

Gengångarna är den trettonde delen i serien om kriminalinspektör Roland Hassel.
Olov Arvid Svedelid, född 26 augusti 1932 på Kungsholmen i Stockholm, död 22 september 2008 i Stocksund, var en svensk författare. Han var son till timmerman Anders Alfredsson, som var från Värmland. 1954 gifte sig Olov Svedelid med Elli Björkén och fick två barn med henne.

Svedelids deckarromanserie om polisen Roland Hassel blev mycket populär och många av böckerna filmatiserades. Böckerna är procedur-deckare med hårdkokta inslag.

Tillsammans med Leif Silbersky skrev Svedelid en serie rättegångsdeckare med den åldrade advokaten Samuel Rosenbaum i huvudrollen. Han skrev även böcker tillsammans med flera andra medförfattare, bland dem Ulf Adelsohn.

Svedelid skrev också en rad ungdomsböcker, dels deckare om Betongrosorna, dels historiska romaner. Han drev även teater för pensionärer.

Från början ville Svedelid bli en mer allvarligt syftande författare, men efter att han refuserats av en rad förlag rådde hans fru honom att i stället skriva deckare, vilket ledde till betydligt större framgång.

Han var även ordförande i föreningen Kriminalförfattare i Stockholm. Olov Svedelid är begravd på Solna kyrkogård.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9100501662
Titel
Gengångarna : en Roland Hassel-thriller
Författare
Svedelid, Olov
Förlag
Stockholm] : [Bonnier
Utgivningsår
1990
Språk
Svenska