Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
 Det vitmålade hjärtat

Det vitmålade hjärtat

Inbunden bok. Wahlström & Widstrand. 1:a uppl. 1966. 238 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Försäljningsdirektören Peder Hattrem var i grund och botten en hygglig karl. Varför blev han mördad?
I Kostymbalen skrev Sven Fagerberg om de stimulerande och spännande möjligheter som finns i det moderna industrisamhället. Handlingen i Det vitmålade hjärtat tilldrar sig i samma miljö, men den här gången ligger tyngdpunkten vid de mörka sidorna.
Under den oskyldiga ytan döljer sig maktlystnad och degeneration. Utan hänsyn till mänskliga värderingar slåss strebrarna om de befattningar som ger inflytande och pengar. De skapande möjligheterna
förstörs.
Går det verkligen till på det sättet i de moderna storföretagen? Symptomen på stagnation och förfall blir allt fler. Det maktspel som här avslöjas är nog alltför ofta en nästan exakt verklighetsskildring. Skrapar man av den vita ytan kommer revolverns svarta stålplåt fram.
Men som alltid hos Sven Fagerberg dominerar en ljus grundton. Ni kan inte låta bli att småle för er själv när ni läser Det vitmålade hjärtat. Språket flyter lätt och klart, i glada och pricksäkra formuleringar, i oväntade belysningar.
Viktigast är förstås att skrapa fram den röda färgen på hjärtats rum. Kvinnorn a har äntligen kommit sig för att bilda ett politiskt parti och ta makten. Eva Rosenvinge, den nya premiärministern, har nöjt sig med en enda reform. Några få rader på lagstiftarens papper, och mannen blir en utomordentlig älskare...

SVEN FAGERBERG har här skrivit en strålande samhällssatir, frän, kivck och träffsäker.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish