Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Folksagor från Östergötland

Folksagor från Östergötland

Inbunden bok. Impactum Bokförlag KB. 1 uppl. 2003. 120 sidor.

Nära nyskick. ...............// De bästa av Östergötlands gamla sagor och sägner finns nu samlade till en alldeles ny bok i stort format och med många förnämliga fyrfärgsillustrationer. Förutom att berättelserna är underhållande förmedlar de mycken levnadsvisdom. De handlar om prinsessan som dansade med trollet varje natt, fartyget som gick över land och vatten, Hin Håle och skruvstycket, och om pojken som alla flickor blev kära i. Bland bokens sexton berättelser läser man också om åsnan som spottade guldmynt, råttan som blev brud, och gumman som ville bli Gud fader. Sagorna har sina rötter långt tillbaka i tiden. Som sig bör handlar de om prinsessor, jättar, troll och märkliga hjälpare som dyker upp när faran är som störst. Författaren Sven Kjellgren svarar för urvalet och återberättar sagorna med ett modernt och lättläst språk. Det smyckas med en och annan gammal ordvändning. Berättelserna passar både gammal och ung. De är skickligt illustrerade av Per-Anders Nilsson.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9197110272
Titel
Folksagor från Östergötland
Författare
Kjellgren, Sven
Förlag
Impactum Bokförlag KB
Utgivningsår
2003
Omfång
120 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
280 x 240 mm Ryggbredd 15 mm
Vikt
844 g
Språk
Svenska
Baksidestext
De bästa av Östergötlands gamla sagor och sägner finns nu samlade till en alldeles ny bok i stort format och med många förnämliga fyrfärgsillustrationer. Förutom att berättelserna är underhållande förmedlar de mycken levnadsvisdom. De handlar om prinsessan som dansade med trollet varje natt, fartyget som gick över land och vatten, Hin Håle och skruvstycket, och om pojken som alla flickor blev kära i.
Bland bokens sexton berättelser läser man också om åsnan som spottade guldmynt, råttan som blev brud, och gumman som ville bli Gud fader.
Sagorna har sina rötter långt tillbaka i tiden. Som sig bör handlar de om prinsessor, jättar, troll och märkliga hjälpare som dyker upp när faran är som störst. Författaren Sven Kjellgren svarar för urvalet och återberättar sagorna med ett modernt och lättläst språk. Det smyckas med en och annan gammal ordvändning. Berättelserna passar både gammal och ung. De är skickligt illustrerade av Per-Anders Nilsson.