Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Transporter av frihetsberövade. SOU 2011:7

Transporter av frihetsberövade. SOU 2011:7

Häftad bok. Norstedts Juridik. 2011. 515 sidor.

Nära nyskick. ...............// Ett stort antal myndigheter utför i dag transporter av frihetsberö- vade personer. Kriminalvårdens transporttjänst har dock en nyckel- roll inom transportverksamheten, eftersom den inte bara transporterar personer som är placerade hos den egna myndigheten, utan även utför transporter av personer åt andra myndigheter. Det kan exem- pelvis gälla personer som är placerade på olika vårdinrättningar eller personer som ska transporteras till eller från Sverige. En transport som Kriminalvården utför för en annan myndighets räkning föregås ofta av att den myndighet som har ansvaret för personen ansöker om handräckning hos Polisen. För det ändamålet finns i olika för- fattningar bestämmelser som innebär att en polismyndighet i en sådan situation har skyldighet att lämna biträde åt myndigheten när en begäran om handräckning görs. Det förekommer att polismyndig- heten i ett sådant fall överlämnar verkställigheten av handräcknings- beslutet till Kriminalvården, som genomför transporten. Kriminal- vården transporterar även personer från och till polisarrester.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789138235263
Titel
Transporter av frihetsberövade. SOU 2011:7
Författare
Sverige. Utredningen om transporter av frihetsberövade personer
Förlag
Norstedts Juridik
Utgivningsår
2011
Omfång
515 sidor
Bandtyp
Häftad
Vikt
818 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Kriminalvården får ett tydligare och utökat ansvar för »polisiära» transporter!
I dagsläget finns det inte någon klar ansvarsfördelning mellan Polisen och Kriminalvården när det gäller transporter av frihetsberövade personer*. Här föreslås bl.a. att polismyndighetens resurser ska tas i anspråk endast då dess särskilda tvångsbefogenheter behövs (s.k. handräckning).
Innehåller också förslag om lagreglering av hur samarbetet mellan Polisen och Kriminalvården respektive de myndigheter som begär handräckning vid transporter ska fungera. Det gäller framför allt en uppmjukning av sekretessreglerna mellan myndigheterna, så att information om t.ex. psykiskt sjuka kan lämnas ut i syfte att minimera risker för skador. Dessutom ställs bl.a. krav på att de beställande myndigheterna vid behov medverkar med personal vid transporterna. *Personer i polisarrest, kriminalvårdsanstalt, häkte eller myndigheters förvar (t.ex. Migrationsverkets) samt omhändertagna för tvångsvård enligt LVM, LVU, LSU, LPT, LRV och LVM.