Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Smaker från Saltå kvarn : maten brödet kakorna

Smaker från Saltå kvarn : maten brödet kakorna

Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 2008. 144 sidor.

Gott skick. Fin invändigt, men det finns några mindre fläckar på ca 3-4 sidor. Märke efter klistermärke på insida framsida pärm. Pärmen har en del hanterings spår. "Veck" och ett jack i pärmrygg framtill (se bild), hörnen är nötta och har tryckmärken, finns även något mindre jack baktill på pärm och mindre märken.

Boken vann första pris 2008 som bästa kokbok i kategorin Hälsa.
Här är den första boken om Saltå kvarn! En underbart vacker kokbok med ca 145 recept på all mat du kan laga utifrån Saltå kvarns produkter. En kokbok som även berättar om Saltå kvarns filosofi och historia och om det vackra trädgårdskaféet, där bagare Manfred håller kurser. Allt ackompanjerat av härliga foton av mat och miljö.

Det råder en hälsotrend i Sverige just nu. Fullkorn, surdeg, bönor, GI-metoden... Och samtidigt är oron för miljön stark. Mitt i allt detta finner vi Saltå kvarn utanför Södertälje, som sedan 60-talet har sålt fullkornsprodukter gjorda av biodynamiskt odlade spannmål. Plötsligt har de blivit helt rätt! Deras produkter finns i Konsum och ICA-butiker över hela landet.

Bokens recept fördelar sig på tre avsnitt: Mat, Bröd och Kakor. Du får bla lära dig att baka en surdeg enligt konstens regler. Du får veta skillnaden mellan olika ärtor, frön och nötter. I avsnittet Matnyttiga termer reds olika begrepp ut.
Recept på bland annat: dinkelköttbullar, kyckling- och böngryta, dinkelpizza, risotto med zucchini och basilka, quinoataboulleh med halloumi, bruschetta med borlottibönor och citron, morotssoppa med kokos, italiensk ostsoppa, mandelsoppa med paprika, toskansk bönröra, kornbröd med helkorn, äppelbröd, saltås levain, lingonbröd, krosslimpa, dinkelbaguette, finskt maltbröd, rågkraft, knäckebröd, knäckekex, råglimpa, barsjabröd, kornmjölsgröt, skrädmjölsgröt, citronstjärnor, mandelbiscotti, pepparkaksskorpor, äppeltoscapaj, flapjacks, kryddigt äppelsmul i glas, kanelbrownies, lingontosca, kokoschoklad, chokladkaka med nötter och kokos, panforte, hallonmoussetårta, morotskaka, kokostoppar med citron, sockerkringlor, sultankaka, solroskaka med äpple, fikonkaka, mazarintårta, pinje- och saffranskaka, smältande citronpaj, nötpaj, hounungsnötter med blåmögelost mm.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789185465361
Titel
Smaker från Saltå kvarn : maten brödet kakorna
Författare
Swanberg, Åsa
Förlag
Ordalaget Bokförlag
Utgivningsår
2008
Omfång
144 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
232 x 303 mm Ryggbredd 17 mm
Vikt
980 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Boken vann första pris 2008 som bästa kokbok i kategorin Hälsa.

Här är den första boken om Saltå kvarn! En underbart vacker kokbok med ca 145 recept på all mat du kan laga utifrån Saltå kvarns produkter. En kokbok som även berättar om Saltå kvarns filosofi och historia och om det vackra trädgårdskaféet, där bagare Manfred håller kurser. Allt ackompanjerat av härliga foton av mat och miljö.

Det råder en hälsotrend i Sverige just nu. Fullkorn, surdeg, bönor, GI-metoden... Och samtidigt är oron för miljön stark. Mitt i allt detta finner vi Saltå kvarn utanför Södertälje, som sedan 60-talet har sålt fullkornsprodukter gjorda av biodynamiskt odlade spannmål. Plötsligt har de blivit helt rätt! Deras produkter finns i Konsum och ICA-butiker över hela landet.

Bokens recept fördelar sig på tre avsnitt: Mat, Bröd och Kakor. Du får bl a lära dig att baka en surdeg enligt konstens regler. Du får veta skillnaden mellan olika ärtor, frön och nötter. I avsnittet Matnyttiga termer reds olika begrepp ut.

Åsa Swanberg, som står bakom texten, är matälskande skribent och copywriter som skrivit böckerna Fika Kika Njut och Bara Bullar.

Wolfgang Kleinschmidt, som tagit flertalet av bokens bilder, är en av våra skickligaste matfotografer. Han har medverkat i ett stort antal kokböcker.