Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Gullivers resor

Gullivers resor

Inbunden bok. Modernista. 2024. 148 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Bokhandelsnytt exemplar i presentskick. Oläst.

"Min far hade en liten egendom i Nottinghamshire,och jag var den tredje i raden av fem söner."

Lemuel Gulliver, läkarstuderande i Cambridge, lider skeppsbrott på fyra mycket märkliga ställen på sin färd mot Ostindien. Han hamnar först i landet Lilliput, där allt är litet och människorna är små som teskedar. Till en början ses Gulliver som en jätte och en fiende men så småningom blir han vän med folket och deras kung.

Nästa resa för Gulliver till jättelandet Brobdingnag där han tvingas undfly jättebin och råttor. Den tredje resan går till Laputa, Balnibarbi, Glubbdubdrib, Luggnagg och Japan, och bokens sista resa går till Houyhnhnmland.

När den kvicke och satiriske domprosten Jonathan Swift (1667-1745) gav ut Gullivers resor (1726) kunde han knappast ana att detta verk skulle bli en av de största succéer som någonsin hade legat på bokhandelsdiskarna. Oräkneliga är de barn i alla delar av världen som med spänning har följt Gullivers äventyr bland lilliputar och jättar, på den flygande ön Laputa och bland houyhnhmerna, hästfolket, som till sin vandel var de vanliga människorna så överlägsna.

Men i själva verket var Gullivers resor inte skrivna för barn. Tvärtom ville Swift, som var lidelsefullt intresserad av politik och kyrkliga angelägenheter, göra en skarp vidräkning med de många missförhållanden som på hans tid rådde i England, samtidigt som han med bitande ironi skildrade de många svagheterna i den mänskliga karaktären.


AV JONATHAN SWIFT: Gullivers resor (Gullivers underbara resor / Gullivers underbara resor till lilleputtarnas och jättarnas land / Gullivers resa till Lilliput / Gullivers resor till dvärgarnas och jättarnas land / Capitain Lemuel Gullivers resor, till åtskillige långt bårt belägne land / Gullivers resor i obekanta länder / Gulliver's resor uti aflägsna länder / Gullivers resor till Lilliput och Brobdingnag / Resor till flera avlägset belägna länder i världen: i fyra delar av Lemuel Gulliver, förutvarande skeppsläkare sedermera kapten på olika fartyg) / Afhandling om oenigheterne emellan adelen och folket uti republiquerne Athen och Rom, samt om de olyckeliga påfölgder desamma haft för berörde samhällen / Ett bref til en nygift fru, i anledning af hennes ingångna giftermål / Isaac Bickerstaff svarar Mr. Sturdy / Jungfruprovet / Good manners / En orolig ande / Den politiska lögnen / Fyra indianhövdingar / Ett anspråkslöst förslag och andra smärre skrifter / Råd till en ung poet och andra satirer.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789174994834
Titel
Gullivers resor
Författare
Swift, Jonathan
Förlag
Modernista
Utgivningsår
2024
Omfång
316 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
140 x 215 mm Ryggbredd 25 mm
Vikt
492 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Förlist på ett stormigt hav spolas Lemuel Gulliver upp på stranden till ön Lilliput, befolkad av nyfikna miniatyrmänniskor som kallar sig lilliputtaner. Så småningom lyckas han ta sig därifrån, men hamnar då i stället hos jättarna i Brobdingnag och därefter på den flygande, vetenskapsdyrkande ön Laputa. Innan han återvänder hem möter han även de filosofiska houyhnhnmerna och de brutala yahooerna.
Gullivers resor [1726] är lika mycket en klassisk äventyrsberättelse som en svidande - om än humoristisk - samhällskritik. Genom mötena med de olika öarnas invånare låter Swift all sorts mänsklig dumhet komma till ytan, för att sedan fördöma och håna den med stor lust och dräpande träffsäkerhet.
I översättning av Jakob Gunnarsson.JONATHAN SWIFT [1667-1745] var en irländsk författare och poet, ofta betraktad som en av världslitteraturens största satiriker. Många av sina texter publicerade han ursprungligen under pseudonym, varav Lemuel Gulliver var en.