Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Privata gräv : memoarer från universitet och samhälle

Privata gräv : memoarer från universitet och samhälle

Häftad bok. Inge-Bert Täljedal Text och bild. 1 uppl. 2023. 584 sidor.

Nyskick. häftad/softback, 584 sidor. Inge-Bert Täljedal Text och Bild ([Umeå, 2022). Privata gräv innehåller minnen från ett långt liv i universitetvärlden och ett decenium som fritidspolitiker (socialdemokraterna) i Umeå. Boken börjar den första dagen på studentrummet i Uppsala 1960 och sträcker sig till nutiden 2022. Däremellan ligger erfarenheter som diabetesforskare, professor, universitetsrektor, ledamot av vetenskapliga och kulturella myndigheter och föreningar, ordförande i kulturnämd ocj kommunfullmäktige samt emeritustidens återkomst som student. Inge-Bert Täljedal har tidigare utgivir fyra diktsamlingar varav dom tre första på Norstedts förlag.Bilden på omslaget på författaren som ung..

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789163925542
Titel
Privata gräv : Memoarer från universitet och samhälle
Författare
Täljedal, Inge-Bert
Förlag
Inge-Bert Täljedal Text och bild
Utgivningsår
2023
Omfång
584 sidor
Bandtyp
Storpocket
Mått
148 x 208 mm Ryggbredd 30 mm
Vikt
800 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Boken innehåller minnen från ett långt liv i universitetsvärlden och ett decennium som fritidspolitiker i Umeå. Den börjar första dagen på studentrummet i Uppsala 1960 och sträcker sig till nutid. Däremellan ligger erfarenheter som diabetesforskare, professor, universitetsrektor, ledamot av vetenskapliga och kulturella myndigheter och föreningar, ordförande i kulturnämnd och kulturfullmäktige samt emeritustidens återkomst till rollen som student.
Sedan författaren flyttade till Umeå 1965 – via ett innehållsrikt år på Karolinska Institutet – har staden och universitetet genomgått en dramatisk utveckling. Hans medverkan i denna tecknas i ett subjektivt perspektiv, med några sidoblickar av mer personligt slag.

Författaren är professor emeritus i histologi. Han har bland annat varit rektor för Umeå universitet och ordförande för kommunfullmäktige och kulturnämnden i Umeå kommun.