Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Trädgårdsdesign för 2000-talet

Trädgårdsdesign för 2000-talet

Inbunden bok Bokförlaget Forum. 2008. 272 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. I fint skick. Lite slitage på pärmhörn och smärre bruksspår. Men i välvårdat skick. Stor omfattade bok.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789137132082
Titel
Trädgårdsdesign för 2000-talet
Författare
Terence Conran - Diarmuid Gavin
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
2008
Omfång
272 sidor
Bandtyp
Inbunden
Språk
Svenska
Baksidestext
Låt dig inspireras och överraskas av två mästareI ett unikt samarbete har designgurun Terence Conran och trädgårdsarkitekten Diarmuid Gavin skrivit TRÄDGÅRDSDESIGN FÖR 2000-TALET, en bok som sprudlar av författarnas stora passion för trädgårdar. Inspiration hämtar de från dagens experimenterande med former, material och växter men även från äldre tiders trädgårdar. Naturligtvis med ett ekologiskt miljötänkande som grund.Med stor fantasi, kunskap och många jordnära och praktiska knep och råd ger författarna tips om hur man anlägger en trädgård som åldras vackert men ändå har inslag som gör den speciell och lämpad för såväl avkoppling som umgänge, lek och odling. Det viktiga, menar de, är att skapa harmoni mellan planteringar, arkitektur och landskap.Här ryms allt man behöver veta för att anlägga en spännande trädgård, stor som liten: Storstadsbon kan hämta inspiration för att skapa en grönskande oas på balkongen eller terrassen. Radhusfamiljen får tips om hur en liten innerträdgård kan bli en grön förlängning av bostaden med plats för många utomhusaktiviteter. Villaägaren vägleds i att bygga upp en spännande och överraskande trädgård som rymmer det mesta en trädgårdsälskare kan önska sig. Särskilda kapitel ägnas barnfamiljen och odling av grönsaker, frukt och bär.För att inspirera och sporra till nytänkande presenteras tretton utvalda trädgårdar i närbild. En bibel och inspirationskälla för alla trädgårdsägare som vågar det lilla extra. Rikt illustrerad med färgfotografier och planskisser.Ett av livets stora glädjeämnen är att odla sin trädgård”, skriver författarna i förordet. I TRÄDGÅRDSDESIGN FÖR 2000-TALET för de trädgårdsplanering till framkanten av ett nytt trädgårdstänkande.Terence Conran är brittisk designer och företagsledare. Inspirerad av modernismen öppnade han 1964 den första Habitatbutiken med möbler, textilier m.m. Därefter startade han en restaurangkedja samt nya möbel- och inredningsbutiker. Han har skrivit en mängd böcker och tilldelats flera utmärkelser och priser. År 1983 adlades han för sina insatser inom design.Diarmuid Gavin utbildade sig till trädgårdsarkitekt i Dublin men är numera bosatt i London. Han har deltagit i ett antal trädgårdsprogram i radio och TV, har kolumner i The Telegraph, The Independent och The Irish Times och har skrivit många bästsäljande trädgårdsböcker. Hans spektakulära trädgårdsanläggningar väcker ständigt stor internationell uppmärksamhet.