Mellan hjortron och oliver : en värld full av recept
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1 uppl. 2007. 397 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. ........Oläst..................Hjortron, gravlax och jordgubbar, farfars egen pommes frites, kanel och apelsinblomsvatten, rispudding, revbenspjäll och stroganoff, rosenblad och jasmin en varm sommarkväll.... det är några av de minnen jag bär med mig från ett liv som levts i många olika länder och en familj som har älskat många olika sorters mat. Det här är de recept som har dröjt kvar hos mig, som har följt med från hem till hem och som vänner generöst delat med sig av. Det här är de recept jag älskar.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789100112400
- Titel
- Mellan hjortron och oliver : en värld full av recept
- Författare
- Kiros, Tessa
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 397 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tessa Kiros har en spännande släkthistoria. Med en mamma från Finland och en grek-cypriotisk pappa, själv född i London och uppvuxen i Sydafrika, gift med en italienare och med ryskt blod i ådrorna Förutom det har Tessa Kiros också en stor passion för mat, vackra ting och för att samla vänner och familj runt sitt bord och dela några av livets glädjeämnen mat, dryck och gemenskap. Hon visar, gudomligt vackert illustrerat, att mat är kultur och tradition. Här finns inspirerande recept som airani från Cypern, baklava från Grekland, inlagd sill från Finland, champagnerisotto från Italien och revbensspjäll från Sydaftrika. Tessa Kiros får oss att känna dofter och smaker från hela världen, och hon förmedlar med kärlek de recept hon burit med sig genom livet..Jag har alltid förvarat mina favoritrecept i anteckningsböcker och jag hoppas att du kommer att finna en plats för dem bland dina egna bordsdukar. Varsågod, här är de recept jag älskar. Tessa
