Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Den nya landskapsmaten

Den nya landskapsmaten

Inbunden bok. Stockholm : Tiden. 1992. 160 sidor.

Nyskick. I Den nya landskapsmaten av Ulla Tham presenteras recept på nya och gamla landskapsrätter från hela Sverige. Här finns äggakakan från Skåne efter ett gammalt recept som bevarats i en släkt i fem generationer, ostkaka och hyttsill i Småland, Vänernfångad gös i Västergötland och lax i Halland, sotare i Gästrikland, surströmming i Ångermanland och många andra läckra och spännande rätter. Varje landskap presenteras i en inledning av landshövdingen i länet eller någon känd matprofil i landskapet. Vi får också läsa om samernas matkultur, om brännvinets historia och om den svenska potatisen liksom hur herrgårdsost, grevé och många andra ostar kom till. Inte ens polkagrisens historia saknas. De talrika, lockande och inspirerande matbilderna har tagits av fotografen Bengt Weilert.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9155036821
Titel
Den nya landskapsmaten
Författare
Tham, Ulla - Weilert, Bengt
Förlag
Stockholm : Tiden
Språk
Svenska