Den nya landskapsmaten
Inbunden bok. Stockholm : Tiden. 1992. 160 sidor.
Nyskick. I Den nya landskapsmaten av Ulla Tham presenteras recept på nya och gamla landskapsrätter från hela Sverige. Här finns äggakakan från Skåne efter ett gammalt recept som bevarats i en släkt i fem generationer, ostkaka och hyttsill i Småland, Vänernfångad gös i Västergötland och lax i Halland, sotare i Gästrikland, surströmming i Ångermanland och många andra läckra och spännande rätter. Varje landskap presenteras i en inledning av landshövdingen i länet eller någon känd matprofil i landskapet. Vi får också läsa om samernas matkultur, om brännvinets historia och om den svenska potatisen liksom hur herrgårdsost, grevé och många andra ostar kom till. Inte ens polkagrisens historia saknas. De talrika, lockande och inspirerande matbilderna har tagits av fotografen Bengt Weilert.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9155036821
- Titel
- Den nya landskapsmaten
- Författare
- Tham, Ulla - Weilert, Bengt
- Förlag
- Stockholm : Tiden
- Språk
- Svenska