Barnens nya kokbok : 90 festliga recept enligt steg-för-steg metoden
Inbunden bok. Malmö : B & T. 1993. 112 sidor.
Gott skick.
Fin invändigt, men fläckar på 2 sidor. Pärm fin, dock mindre hanterings spår & lite nötta pärmhörn.
90 festliga recept enligt steg-för-steg metoden.
Äntligen en rejäl grundkokbok, skriven direkt till barn och ungdom eller nybörjare i köket. Men hjälp av utförliga steg-för-steg bilder och aptitretande foton lotsas "kocken" genom köket från de allra enklaste äggrätter till födelsedagskalaset eller den gemensamma söndagsfrukosten. I Barnens Nya Kokbok finns det så mycket mer än de traditionella barnrätterna. Spagetti med köttfärssås, hamburgare, milkshake och kanelbullar finns ändå med för vem tycker inte om det? I Barnens Nya Kokbok får man lära sig hur man gör sin egen youghurt, kryddost eller hur man lagar kinesisk risotto och hur man bakar åppelkaka.
Språket och instruktionerna är lätta och detaljerade och kokboken lämpar sig utmärkt för skolar och fritidshem.
Recept på tex: omelette, tomatsoppa, purjopaj, risotto med svamp, bandpasta med pastasås, stekt kyckling, grillspett, tonfisksallad, potatissallad, varma smörgåsar, potatiskaka, rösti, scones, fyllda gifflar, fullkornsbullar, jordgubbsshake, päron under chokladtäcke, jordgubbskräm, hallonsylt, äppelplättar, ischokladkaka, gräddkola, valnöts-aprikos konfekt, mandelgodis, rulltårta, ambrosiakaka, pepparkakor, julgransträd, mördagskakor mm.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789171510105
- Titel
- Barnens nya kokbok : 90 festliga recept enligt steg-för-steg metoden
- Författare
- Theilig, Sigrid - Theilig, Harald - Hayek, Bettina von - Tellenbach, Margareta
- Förlag
- Malmö : B & T
- Utgivningsår
- 1993
- Språk
- Svenska
