Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Inifrån. Makten, myglet, politiken

Inifrån. Makten, myglet, politiken

Norstedts 2011. Inbunden med skyddsomslag, 301 sidor, 684 gram.

Nära nyskick. Tio år i politikens hetluft leder till eftertanke. Vad var bra? Vad var dåligt? Vad kan göras bättre? Thomas Bodström skriver om de egna erfarenheterna som minister och oppositionspolitiker, om politiska vänner och motståndare, om stora politiska händelser och "affärer", om vardagsarbetet i riksdagen och om relationerna till pressen. En sällsynt rättfram och ärlig bok som också levererar en hel del synpunkter på vad som gått snett inom den svenska socialdemokratin under senare år. Per Olov Enquist läser en självbiografi som skulle göra hans mamma vimmelkantig av lycka.
Fakta

SJÄLVBIOGRAFI
T HOMAS BODSTRÖM | Inifrån. Makten, myglet, politiken | Norstedts | 302 s.
Läs också
29 juni 2011 Backspegeln ger utblick 29 juni 2011 Framtiden är inte bakom oss 25 juni 2011 Ros utan rot
Twingly logoTwingly bloggsök
8 blogginlägg länkar till artikeln
Visar de 3 mest länkade / senaste inläggen.
Efter K:t faller A:t
05/28/2011 Den hälsosamme ekonomisten »
Bodströms bok: Lättläst och underhållande
05/25/2011 Erik Laakso | På Uppstuds
Inifrån ? makten, myglet, politiken av Thomas Bodström trailer
05/25/2011 Boktrailer.se
Twingly bloggs?k Twingly logo
?

* 1
* 2
* 3

?

Länge läser jag Thomas Bodströms våldsamt förmedialt lanserade bok Inifrån. Makten, myglet, politiken med tanken att detta måste bli en morrande men motvilligt beundrande recension av förlagets marknadsavdelning. Resultat har blivit dussintals helsidor i förhandspublicitet, sedan man läckt skenbart ? men bara skenbart ? kontroversiella enstaka meningar ur boken. Ryckta ur sitt sammanhang. Medan sammanhanget, när jag nu läser, är rätt snällt, och ofarligt. Kul läsning.
Fast inte bara. Till sist. Man får läsa vidare.
Porträttet av Thomas Bodström själv har i denna bok sina politiska undertexter. Han framställer sig som en som har avslutat sin politiska karriär och nu kan säga sanningen. Också om sig själv.
Han var Göran Perssons enda riktigt lyckade rekrytering utifrån: medial, som advokat tränad att försvara också normala förbrytare. Fotbollsstjärna. Snygg, skriver deckare. Närmast klonad på den där framgångsrike norrmannen, vad heter han, Jens Stoltenberg. Går det där går det här. Hämtad från socialdemokratisk adel, fast utan att ha gått normala SSU-vägen (hat, intriger, livslånga fiender) utan i stället kläckt av den ur regeringen utstötte pappan Lennart Bodström. Utstött eftersom han hade rätt i ubåtsfrågan. Bara det en merit så där 30 år efteråt. Och nu är sonen också utstött och kan säga som det var.
Han bekänner egna synder med en entusiasm som skulle ha gjort min gamla mamma vimmelkantig av lycka. Fast hon skulle ha varnat: inte bekänna en massa små synder för att dölja de stora.
Bekänner man får man dock förlåtelse. Inte bara av Jesus Kristus, utan av folket, vilket är viktigare. Ur den politiska ormgropen reser sig då - muntert! en AIK-are med stänk av omvänd huligan! ?

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789113034966
Titel
Inifrån : makten, myglet, politiken
Författare
Bodström, Thomas
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2011
Omfång
301 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
160 x 232 mm Ryggbredd 26 mm
Vikt
688 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Tio år i politikens hetluft leder till eftertanke. Vad var bra? Vad var dåligt? Vad kan göras bättre?

Thomas Bodström skriver om de egna erfarenheterna som minister och oppositionspolitiker, om politiska vänner och motståndare, om stora politiska händelser och "affärer", om vardagsarbetet i riksdagen och om relationerna till pressen.
En sällsynt rättfram och ärlig bok som levererar en hel del synpunkter på vad som gått snett inom den svenska socialdemokratin under senare år.