Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Musiken och jag. Rapport från forskningsprojektet Musik i Människors Liv

Musiken och jag. Rapport från forskningsprojektet Musik i Människors Liv

Förlagsny häftad bok. Bo Ejeby Förlag. 1 uppl. 2012. 334 sidor.

Musiken och jag är resultatet av forskningsprojektet "Musik i männi­skors liv", ett projekt som riktar intresset mot vardagsanvändningen av musik och ställer frågor om musikens betydelser i framför allt vuxna människors vardag.
Författarna, som båda är knutna till Göteborgs universitet, har intervjuat 42 människor i åldrarna 2095 år och boende i Göteborg om vad de gör med musik och vad musik betyder för dem.
Projektet är unikt och har bara några få internationella motsvarigheter. Teman som behandlas är musiklyssning, konsertbesök, spelande, sjungande och dansande, men också att läsa om musik, att köpa och samla musik, minnen till musik, starka musikupplevelser. Människornas egna berättelser står i centrum och analyseras med hjälp av moderna kultur- och samhällsteorier.
Boken är en resa från sociologiska hårddata via analyser av musikaliska aktiviteter till resonemang om musik, hälsa och livsåskådning.
Thomas Bossius är fil.dr och lektor i kulturstudier. Hans avhandling, Med framtiden i backspegeln. Black metal och transkulturen, handlar om ungdomar, musik och religion. Lars Lilliestam är professor i musikvetenskap och har tidigare gett ut bl.a. Svensk rock och Musikliv.
Ytterligare designers: Wester, Jocke
Ytterligare författare: Bossius, Thomas
Ytterligare författare: Lilliestam, Lars

Direkt från förlaget
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789188316585
Titel
Musiken och jag. Rapport från forskningsprojektet Musik i Människors Liv
Författare
Bossius, Thomas
Förlag
Bo Ejeby Förlag
Utgivningsår
2012
Omfång
334 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
155 x 230 mm Ryggbredd 18 mm
Vikt
570 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Musiken och jag är resultatet av forskningsprojektet Musik i männi­skors liv, ett projekt som riktar intresset mot vardagsanvändningen av musik och ställer frågor om musikens betydelser i framför allt vuxna människors vardag. Författarna, som båda är knutna till Göteborgs Universitet, har intervjuat 42 människor i åldrarna 2095 år och boende i Göteborg om vad de gör med musik och vad musik betyder för dem. Projektet är unikt och har bara några få internationella motsvarigheter. Teman som behandlas är musiklyssning, konsertbesök, spelande, sjungande och dansande, men också att läsa om musik, att köpa och samla musik, minnen till musik, starka musikupplevelser. Människornas egna berättelser står i centrum och analyseras med hjälp av moderna kultur- och samhällsteorier. Boken är en resa från sociologiska hårddata via analyser av musikaliska aktiviteter till resonemang om musik, hälsa och livsåskådning. Thomas Bossius är fil.dr och lektor i kulturstudier. Hans avhandling, Med framtiden i backspegeln. Black metal och transkulturen, handlar om ungdomar, musik och religion. Lars Lilliestam är professor i musikvetenskap och har tidigare gett ut bl.a. Svensk rock och Musikliv.Det är välkommet med studier som inte bara behandlar musikens uppbyggnad och historia, utan har ambitionen att ta ett helhetsgrepp. Lilliestam och Bossius definierar musikalisk habitus som verktyg för att förstå den musiklyssnande människan som samhällsvarelse. Agnes Arpi, Axess