Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Dikter i urval

Dikter i urval

Häftad bok. Silentium skrifter. 1 uppl. 2022. 126 sidor.

Nyskick. Första breda urvalet poesi av amerikanske munken Thomas Morton på svenska. Förord av Ylva Eggehorn samt efterskrift och noter av översättarna. Mjukband med vikomslag, s k danskt band. 8:o. 210x140x11 mm. 200 g. Nytt, obrukat ex. [Lir3324] /---/ Amerikanen Merton var trappistmunk i klostret Gethsemani i Kentucky och blev genom sitt författarskap en av 1900-talets mest inflytelserika andliga vägvisare. Hans förmåga att förena en monastisk spiritualitet med ett unikt gehör för den moderna världen och dess frågeställningar gjorde honom till en gränspasserare vars litteratur ständigt finner nya läsare. Merton var av brittisk härkomst, född i Frankrike, levde i USA, dog i Thailand. Han var en produktiv författare och brevskrivare, hans böcker utgavs i stora upplagor. Av 33 titlar finns 15 översatta till svenska.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789198624595
Titel
Dikter i urval
Författare
Merton, Thomas
Förlag
Silentium skrifter
Utgivningsår
2022
Omfång
126 sidor
Bandtyp
Danskt band
Mått
140 x 210 mm Ryggbredd 11 mm
Vikt
192 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Thomas Merton (1910–1968) var trappistmunk i klostret Gethsemani i Kentucky och blev genom sitt författarskap en av 1900-talets mest inflytelserika andliga vägvisare. Hans förmåga att förena en monastisk spiritualitet med ett unikt gehör för den moderna världen och dess frågeställningar gjorde honom till en gränspasserare vars litteratur ständigt finner nya läsare.
Här publiceras för första gången på svenska ett brett urval av Thomas Mertons poesi. Boken är försedd med ett förord av Ylva Eggehorn samt efterskrift och noter av översättarna. I Silentium Lilla serie har tidigare utgivits Främlingens väg innehållande fyra essäer av Thomas Merton.

Stefan Albrektsson, poet och musiker med rötter i Vadstena, numera bosatt i Halmstad där han arbetar som lärare på Halmstads kulturskola.
Michael Economou, kulturskribent, poet och författare bosatt i Dalby, som tidigare bland annat översatt grekisk lyrik och prosa.