Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Carl XVI Gustaf - den motvillige monarken

Carl XVI Gustaf - den motvillige monarken

Inbunden bok. Lind & Co. 1 uppl. 2010. 351 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Format 21,5 x14 cm Vikt 595 g.
Förlagets svarta pappersband med fotoillustrerat skyddsomslag. Utgångspunkten för boken har varit att belysa de okända sidorna hos kungen, de som tidigare inte skildrats och de som vi inte vet så mycket om. Vi får ta del av monarkens inofficiella liv.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789174610161
Titel
Carl XVI Gustaf : den motvillige monarken
Författare
Thomas Sjöberg - Deanne Rauscher - Tove Meyer
Förlag
Lind & Co
Utgivningsår
2010
Omfång
351 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
140 x 215 mm Ryggbredd 17 mm
Vikt
611 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Anser vi att monarkin är det överlägset bästa statsskicket så är det viktigt att granska Carl XVI Gustaf ur alla aspekter. Just därför är Carl XVI Gustaf Den motvillige monarken en viktig bok.
Åsa Linderborg i Aftonbladet



Det spännande med Den motvillige monarken är inte så mycket skvallret att kungen skulle haft affärer eller förletts ned på blöta middagar i källarlokaler ägda av kriminella tycks inte osannolikt, med tanke på umgängeskretsen av outtröttliga partypensionärer. Det eggande med den ojämna och splittrade boken är avförtrollningen, hur mediernas medvetna självbedrägeri, svassandet nu tvingas upphöra.
Björn af Kleen i Expressen


Mitt intryck är att det är en väldokumenterad skildring av något vi alla anade eller rent av visste. Vi vet att monarkin i grunden är odemokratisk. Vi vet att kvinnors kroppar fortfarande tillåts vara till salu. Vi vet att dubbelmoralen förblindar.
Gunnar Bergdahl i Helsingborgs Dagblad


Det bör sägas på en gång: den här boken kan inte enkelt avfärdas som en skvallerbok. //Det mest anmärkningsvärda är inte som jag ser det kungens påstådda, utomäktenskapliga affär med en känd svensk artist (detta ägnas ett kapitel) eller enskilda smaskiga detaljer, utan det allmänna intrycket av den miljö som målas upp. Det är mansklubbar, supande, maktens män som vill omge sig med unga, oerfarna kvinnor från förorten, bland annat i lokaler ägda av den jugoslaviska maffian.
Lia Irénius i Uppsala Nya Tidning


Kungaboken handlar om en grupp män med en extrem samhällsmakt som tillsammas värnar rätten att inte betrakta kvinnor som människor. Bara skvaller är en återkommande invändning mot boken. Få argumenterar för att skvallret skulle vara falskt. Det är snarare skvallrets innehåll, beskrivningarna av hur överklassmän helt enkelt konsumerar kvinnor, som inte tycks relevant för vidare diskussion.
Malin Ullgren i Dagens Nyheter

Att anklagelserna så snabbt förbyts i medkännande får mig att misstänka att Sverige inte bara präglas av hedersmoral utan också av machoideal. Varför bråka när kungen bara gjorde det som vilken man som helst skulle göra, om de bara fick chansen?
Ann Heberlein i Dagens Nyheter