Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
JORDSTRÅLNING vår hälsa och vår kultur

JORDSTRÅLNING vår hälsa och vår kultur

Häftad bok. 67 sidor.

Mycket gott skick. PRESENTSKICK
Håller man på att återupptäcka en tidigare känd, men senare bortglömd form av naturkraft som finns i naturen? Mycket talar för det. För i tiden placerades ofta byggnader och monument i landskapet efter bestämda uråldriga mönster, vilket dock kom ur bruk för någhra hundra år sedan. Det förefaller som våra anfäder ansåg att det var mycket viktigt att följa dessa mönster och att de bestämdes av något som kallas jordstrålning. Vetenskapsmännen har ännu inte kunnat analysera jordstrålningen på ett tillfredsställande sätt, men det pågår en hel del forskning och man kan därför hoppas att gåtan snart är löst. Det vanligaste sättet att påvisa jordstrålning är genom användande av någon typ av slagruta. Sådana brukar ju användas för att finna vatten, men det verkar som om fenomenet jordstrålning är betydligt mer omfattande än så.
Som framgår av denna bok förefaller det som om jordstrålning också påverkar växt- och djurliv i en mycket hög grad. Djur som orienterar sig i naturen med hjälp av jordstrålning och växter som dör om de utsätts för jordstrålning är några av de exempel som berörs. Det är viktigt att jordstrålning som naturkraft utreds. Det finns nämligen många tecken på att jordstrålning kan vara bidragande orsak till svåra sjukdomar hos människor och djur. Kanske var det detta man förr ville undvika genom att bygga sina hus så att man undvek jordstrålning. Om det visar sig att vår hälsa kan försämras kraftigt av jordstrålning kommer det att medföra stora konsekvenser för planeringen av samhälle och sjukvård i fortsättningen.
Thord Neumüller har under senare år gjort omfattande studier av jordstrålning. Han har en gård i Södermanland och genom att han tillbringar mycket tid i naturen i samband med lantbruk och jakt och då han dessutom är intresserad av hembygd och fornminnen har han haft många tillfällen att göra iakttagelser av jordstrålningens effekter på såväl natur som kultur. Han har också genom resor kunnat jämföra vad han funnit i Sverige med iakttagelser i andra delar av världen.
OBS! Namn på tidigare ägare i boken.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish