Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Vikten av vatten

Vikten av vatten

Häftad bok. Visto förlag. 2015. 600 sidor.

Nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789187523250
Titel
Vikten av vatten
Författare
Torbjörn Nilsson
Förlag
Visto förlag
Utgivningsår
2015
Omfång
600 sidor
Bandtyp
Danskt band
Mått
140 x 210 mm Ryggbredd 20 mm
Språk
Svenska
Baksidestext
Det fanns ingenting som talade för att Caspers lantbrukar-tillvaro utanför Kungsbacka skulle bli annorlunda än för alla andra svenskar som anpassat sig till livet år 2200. Om det inte hade varit för att en dödsolycka på just detta nyår tvingar ut honom på en omvälvande utlandsresa för att hitta sin räddare Kunigunda.
Historieprofessorn Pascal förlorar överraskande sin tjänst i Göteborg och slår följe med Casper på den mödosamma resan. I denna värld uppbyggd på återvinning och energisparande lever alltså den 27-åriga sjuksköterskan Kunigunda, Europas kanske enda globetrotter. Hon bestämmer sig för sista gången att hon skall överge sin inre romantikvärld och skaffa sig en riktig familj. Men det krävs en intensiv målmedvetenhet av den man som vill forcera hennes pansar.

”Vikten av Vatten” är en berättelse om livet långt efter Indu-strialismen (ca 1750-1980), Ego-åldern (1980-2020) och Transitionsåldern (2020- officiellt 2100). Vardagslevernet i de stabila Moderna Tiderna (från 2100) visade sig inte vara så eländigt som man tidigare hade fruktat. En värld utan framsteg är ideal för de 5 miljarder människor som för släktet vidare. Fossila bränslen är avvecklade och i dess spår flygtransporter och turism. Civilisationens höjdpunkt är sedan länge förbi och havsvattennivån stiger någon meter per hundra år, för all förutsägbar framtid.