Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Muminpappans memoarer

Muminpappans memoarer

Inbunden bok. Rabén & Sjögren. 1:2 uppl. 2014. 173 sidor.

Mycket gott skick. Format 20 x 14 cm Vikt 355 g.
Inbundet förlagsband, rikt illustrerad med sv/v teckningar av Tove Jansson. Detta är Rabén & Sjögrens första upplagas andra tryckning av utgåvan från 1950 då benämnd Muminpappans bravader och den något bearbetade utgåvan Muminpappans memoarer från 1968. Boken är den fjärde berättelsen av Tove Jansson i serien om Mumintrollen. Ur baksidestexten: "Muminpappan tror sig vara nära att dö (fast han bara är förkyld). Han bestämmer sig för att skriva ner sina minnen så att de ska finnas kvar till eftervärlden. På sin veranda i Mumindalen sitter han och minns sina stormiga ungdomsår när drontarna var större, ovädren farligare och solskenet varmare än nu. Han berättar om sin tragiska uppväxt på barnhemmet, om sina vänner i den Laglösa Kolonin, deras brokiga resor och väldiga fester i en värld där allting var möjligt."
// Försättsbladet är bortrivet, för övrigt är inlagan närmast i nyskick. Bilden avser den aktuella boken. Utnyttja gärna inrikes ENHETSFRAKTEN, samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer samtidigt av BOKLÖF, klicka ↓ och se utbudet [1442]

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789129687408
Titel
Muminpappans memoarer
Författare
Tove Jansson
Förlag
Rabén & Sjögren
Utgivningsår
2014
Omfång
167 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
140 x 203 mm Ryggbredd 19 mm
Vikt
363 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Muminpappan tror sig vara nära att dö (fast han bara är förkyld). Han bestämmer sig för att skriva ner sina minnen så att de ska finnas kvar till eftervärlden. På sin veranda i Mumindalen sitter han och minns sina stormiga ungdomsår när drontarna var större, ovädren farligare och solskenet varmare än nu. Han berättar om sin tragiska uppväxt på barnhemmet, om sina vänner i den Laglösa Kolonin, deras brokiga resor och väldiga fester i en värld där allting var möjligt.

Muminpappans memoarer (1950) är den fjärde av Tove Janssons Muminböcker. Kanske skarvar Muminpappan lite när han berättar om sin stormiga ungdom. Men det måste man för att en bok ska bli spännande.
Ytterligare illustratörer: Jansson, Tove
Ytterligare författare: Jansson, Tove