Matbröd - ljust, mörkt, hårt, fint, grovt
Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 2007. 127 sidor.
Nära nyskick.
Format 21 x 23,5 cm Vikt 565 g.
Inbundet laminatband, ANDRA upplagan, mycket rikt och vackert illustrerad med teckningar och foton. INNEHÅLL: Inledning. Ljust bröd. Mörkt bröd. Hårt bröd. Bröd med mycket "innehåll". Bröd med bikarbonat. Småbröd.
// Bilden avser den aktuella boken. Utnyttja gärna inrikes ENHETSFRAKTEN, samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer samtidigt av BOKLÖF, klicka ↓ och se utbudet [1042]
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789151849546
- Titel
- Matbröd : ljust, mörkt, hårt, fint, grovt
- Författare
- Tulla Grünberger
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 571 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En inspirerande bok om matbröd. Varför vi bakar, om mjölsorter, kvarnar, bakugnar, om bagaryrket förr och nu, redskap, proteiner och vitaminer, jäsningsmedel, julbröd och knäckebröd, och om bröd i konsten. Dessutom med mycket kringinformation och historier.
Ca 55 recept på alla upptänkliga sorters bröd, med fantastiska bilder. Här finns recept på ljust vetebröd och bondbröd, mörkt rågbröd, fullkorn, limpor, kuvertbröd, baguette, timjanbröd, bröd med olivolja, hårtbröd, nobisbröd, brioche, åländskt svartbröd och tunnbröd... (Visst blir man sugen!) Alla bröd är bakade av Tulla hemma i hennes vanliga ugn. Alltså är detta bröd som alla verkligen kan baka hemma.
Matbröd utkom i original 2003.