Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Berömda män som varit i Sunne : roman

Berömda män som varit i Sunne : roman

Inbunden bok. Stockholm : Bonnier. 1998. 278 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Oläst, helt oskadad. Presentskick.

Baksidestext:
"Det hände den septembervecka för trettio år sedan när Harald Pihlgren tog livet av sig, att vi fick oväntat besök. Det var på Haralds femtioårskalas. Ett hällande månljus över grusplanen framför kyrkporten, över det dukade bordet och stolarna i röd plysch som Cederblom släppt till. Hela dagen hade jag arbetat med att komponera maten. Det blir gärna så när man är ensam stående butiksägare. Det är lätt att säga till en sådan: "Du hittar säkert några riktigt fina överraskningar bland hyllorna." (...)
"Det var då han steg fram, Besökaren. Ur kyrkans skuggor vacklade den sorglige figuren fram: stinkande av sprit, blodig i ansiktet, blodig på skjortbröstet, och med ett frackskört släpande som en trasig svalvinge efter sig."

Besökaren kommer bokstavligen från månen, och har nu smitit från en av de banketter astronauter bestås med. Till Sunne, där han varit i sin ungdom, anländer han med sin mors aska, ett företag som får oanade konsekvenser. Vittnen till denna Historiska Händelse är Stellan Jonsson Lök, autografjägare och butiksinnehavare, och kretsen kring honom: hötorgsmålare Pihlgren, prosten Cederblom, den blonda Isabelle, polis Skoglund, Wikström vid järnvägen och så Lena Vergelius, vägvisare i själens rymder.

Göran Tunström är tillbaka i Sunne, Universeum, bland människor vi skymtade redan i Juloratoriet och Tjuven. de är löjliga, storslagna, gripande, roliga, och tillsammans utgör de ett oförglömligt porträttgalleri i en roman där medkänslan är lika stark som fabuleringsglädjen.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9100568341
Titel
Berömda män som varit i Sunne : roman
Författare
Tunström, Göran
Förlag
Stockholm : Bonnier
Utgivningsår
1998
Språk
Svenska