Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Värmen

Värmen

Wahlström & Widstrand 2005. Inbunden med skyddsomslag, 558 sidor, 23x17x4.5cm.

Nära nyskick. "Värmen" avslutar triologin som inleddes med "Saknaden" (1992) och "Friheten" (1999). Releasedatum är 22 september 2005.

Värmen är historien om Paul, hans vän Bull och Pauls assistent och sedermera älskarinna Sunny.

Paul är drygt femtio, en musiker bosatt i Skåne och Stockholm men med en ständig längtan söderut, till Sydfrankrike, till Schweiz, till Skåne. Hans barn är vuxna och bakom sig har han ständiga uppbrott från kvinnor. Vad ska han göra av sitt liv och vad har han kvar att ge som artist?

Längtan söderut kanske mest är en längtan från något, från Sverige och det Sverige har blivit? Men dragningen till den svenska naturen och till sitt ursprung gör Paul ambivalent.

Berättelsen rör sig i miljöer i Cannes, Schweiz, Skåne och Stockholm med miljöbeskrivningar i äkta Lundellsk anda. Attackerna mot Sverige av idag är häftigare än någonsin tidigare.

Men främst skriver han med stort allvar och mod om att vara människa. Och om längtan efter kärleken när man nått livets mittpunkt och måste rannsaka det som varit. Ulf Lundells röst är unik.

Några ord från pressen om Ulf Lundells roman Värmen:
"...den nya romanen har en resning som gör att jag sugs med ..."
Jonas Thente, DN

"... det finns något befriande över Lundells författarskap."
Johan Lundberg, SvD

" ... det förblir väldigt svårt att slita sig från en Lundellroman."
Jan Arnald, Aftonbladet

"... det var längesen jag blev så här berörd av en Lundellbok."
Oline Stig Sydsvenskan

"Karln kan ju skriva, något helt fantastiskt. Det är poesi och det är rock'n'roll och det är oerhört ärligt om en existens där vad som helst kan hända ..."
Femina

"Långa stunder är det genialt, underhållande, till och med innerligt. <...> Värmen är hans bästa roman sedan Vinter i paradiset och romanens sista femtio sidor det bästa han någonsin skrivit."
Stefan Whilde, Skånska Dagbladet

"... det är stundtals också alldeles fantastiskt och det må vara hur det vill med etiketten, men en mera kraftfull författare än Ulf Lundell får man fortfarande leta efter. En livsgladare också <...> Värmen är - mot bättre vetande - värd att älska."
Elin Olofsson, Östersunds-Posten

"... alldeles förbannat mitt i prick."
Annelie Bränström Öhman, Västerbottens-Kuriren

"... ibland hittar han in den där rytmen och då skriver han så det känns i kroppen. De långa meningarnas rytm där satserna staplas på varandra som i en Bob Dylan-låt. Det känns som liv helt enkelt. Så här är det att leva, tänka, kämpa."
Erik Hammar, Hallands Nyheter

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9146213163
Titel
Värmen
Författare
Lundell, Ulf
Förlag
Wahlström & Widstrand
Utgivningsår
2005
Omfång
558 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
165 x 230 mm Ryggbredd 39 mm
Vikt
941 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Värmen är titeln på Ulf Lundells nya roman. Det är historien om Poul, hans vän Bull och Pouls assistent och sedermera älskarinna Sunny. Poul är drygt femtio, en musiker bosatt i Skåne och Stockholm men med en ständig längtan söderut. Vad ska han göra av sitt liv och vad har han kvar att ge som artist?    Berättelsen rör sig i miljöer i Cannes, Schweiz, Skåne och Stockholm med miljöbeskrivningar i äkta Lundellsk anda. Attackerna mot Sverige av idag är häftigare än någonsin tidigare. Men främst skriver han med stort allvar och mod om att vara människa. Och om längtan efter kärleken när man nått livets mittpunkt och måste rannsaka det som varit. Ulf Lundells röst är unik.