Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Legender och lögner / Italienska ögonblick

Legender och lögner / Italienska ögonblick

Inbunden bok. Brutus Östlings bokf Symposion. 2007. 295 sidor.

Gott skick. Skyddsomslag i gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789171398048
Titel
Legender och lögner / Italienska ögonblick
Författare
Hallberg, Ulf Peter
Förlag
Brutus Östlings bokf Symposion
Utgivningsår
2007
Omfång
295 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
148 x 225 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt
580 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Ulf Peter Hallbergs Legender & lögner är en roman om två mäns kamp, om vänskap och förräderi, om ett tåg på väg genom natten, om stunder av sinnesnärvaro och lycka. Sofia och Martin är på väg till Rom för att gifta sig, den åldrade skådespelaren Victor vill begripa sitt liv och på ön Capri sitter Mikael de Neergaard lutad över manuskriptet efter den framlidne Anders Ranke: det senare består av fotografier från fotbollens värld, historier om livets bästa och mest dramatiska ögonblick Gina Lollobrigida mot Axel Munthe. Men man blir inte riktigt klok på vad som är vad. Vem är till exempel Mikael de Neergaard själv? Är den historia han berättar sann?
Sedan länge bosatt i Berlin har Ulf Peter Hallberg utvecklat ett författarskap med tonvikt på det existentiella och kosmopolitiska Europa.

Anders Ranke, som var född i Malmö 1953, levde sitt vuxna liv i Berlin och Italien. Hans främsta intressen var litteratur och fotografi. Ranke omkom 2006 under tragiska omständigheter på klippön Capri i Medelhavet. Under hela sitt liv hade Ranke varit verksam som författare och fotograf men inte publicerat något. Italienska ögonblick innehåller en längre svit svartvita fotografier som dokumenterar fotbolls-VM i Italien 1990 och några historier från Rom och Capri. I dagboksanteckningar skildras även författarens eremitliv i Berlin och Neapel. Tonvikten i boken ligger på Rankes försök att skildra sinnesnärvaron
och kampelementet, det som han kallade livets hantverk.

Symposion har valt att ge ut Ulf Peter Hallbergs roman i en volym tillsammans med den framlidne Anders Rankes oavslutade manuskript. För enkelhetens skull börjar de två böckerna från varsitt håll.