Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Fotoskolan: KOMPOSITION

Fotoskolan: KOMPOSITION

Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2002. 128 sidor.

Mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789127353404
Titel
Fotoskolan: KOMPOSITION
Författare
Sjöstedt, Ulf
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Utgivningsår
2002
Omfång
128 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
434 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Här handlar det om kompositionens idéer, som ligger till grund för allt bildskapande. Boken innehåller ett stort antal bildexempel och teoretiskt analyserande. Kompositionsreglerna bör varje amatörfotograf kunna så att de sitter i ryggmärgen. Ofta finns ingen tid för eftertanke, eftersom fotografin är ett medium som kan skapa bilder med större hastighet än något annat konstnärligt medium!

Eftersom den fotografiska bilden fångas snabbt är det så viktigt att man redan i knäppögonblicket "beskär" bilden, komponerar den. Med dagens små kameror är det dessutom ofta så att man inte hinner studera motivet särskilt noga – det är lättare med en storformatskamera.
Ulf Sjöstedt går igenom allt, noga och illustrativt. Med belysande bilder och kompositionsskisser inspirerar han läsarna att själva arbeta med sina bilder. Som vanligt redogör han mycket pedagogiskt för vad bildyta, djup, perspektiv, textur, skugga, avstånd, balans och rörelse kan betyda för bilden. Han visar bl a att disharmoni och obalans kan ge ett mycket starkare bildbudskap än den harmoniska bilden gör. Det blir större rörelse och dynamik när bilden väger över och bildbudskapet ibland kanar ut över kanterna …

Fotografi är konst som kan beskådas på Moderna Museet och på konstgallerier överallt i Sverige. "Jag tror att fotografin som konstnärligt medium kommer att kunna utvecklas till något stort och viktigt", säger författaren. Och visst kan en fotograf skildra det abstrakta i form av tankar, idéer och känslor.

Boken riktar sig till hobbyfotografer, studerande på fotoutbildningar, journalister och andra som i sitt yrke arbetar med bilder och vill utveckla sin förmåga att komponera bilderna.

Ulf Sjöstedt är fotograf, skribent och föreläsare, verksam i Göteborg där han tidigare var reklamchef på Hasselblad. Hans bilder har visats i många separat- och samlingsutställningar och han har publicerats i många av världens ledande fototidskrifter. Länge medverkade han i Aktuell Fotografi och andra fototidskrifter. Han har tidigare gett ut ett antal fotoböcker, senast Fotoskolan: Bild och (tillsammans med Lennart Nilsson) Porträttfotografering.