Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Ungdomsspråk

Ungdomsspråk

Häftad bok. Hallgren & Fallgren Studieförlag. 3 uppl. 2004. 184 sidor.

Gott skick. Markeringspenna har använts på 25 sidor och har en sida med understrykning ///Förlagets beskrivning: UNGDOMSSPRÅK Språkvårdssamfundets skrifter 25
Talar ungdomar sämre idag än förr? Är det sant att de artikulerar dåligt och har ett torftigt ordförråd, bestående av svordomar, slang och onödiga ord? l Ungdomsspråk diskuterar Ulla-Britt Kotsinas det språk som används i samtal tonåringar emellan. Här behandlas bl a användningen av slang och svordomar, av Ijudord som ptjj och Z?/skenbart innehållstomma ord som liksom, typ, precis och ba' samt språkliga skillnader mellan pojkar och flickor och mellan ungdomar i socialt olika områden. l ett särskilt avsnitt diskuteras det språk som används av ungdomar i invandrartäta områden. Det visar sig att ungdomars talspråk är expressivt, lekfullt och aktivt och att det innehåller många språkliga nyheter. En viktig drivkraft för detta nyskapande är behovet av att med språkets hjälp markera grupptillhörighet och identitet för en ny generation och nya grupperingar i en ny tid - och sett i ett längre perspektiv är det sannolikt att många förändringar i talspråket har sin upprinnelse just i ungdomarnas språk.
Ulla-Britt Kotsinas är professor vid Institutionen för nordiska språk vid Stockholms universitet och har publicerat en lång rad arbeten om ungdomsspråk.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789173827904
Titel
Ungdomsspråk
Författare
Ulla-Britt Kotsinas
Förlag
Hallgren & Fallgren Studieförlag
Utgivningsår
2004
Omfång
184 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
150 x 220 mm Ryggbredd 13 mm
Vikt
322 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I UNGDOMSSPRÅK diskuterar Ulla-Britt Kotsinas det språk som används i samtal tonåringar emellan. Här behandlas bl.a. användningen av slang och svordomar, av ljudord som ptjj och blää, skenbart innehållstomma ord som liksom, typ, precis och bá samt språkliga skillnader mellan pojkar och flickor och mellan ungdomar i socialt olika områden. I ett särskilt avsnitt diskuteras det språk som används av ungdomar i invandrartäta områden.

Det visar sig att ungdomars talspråk är expressivt, lekfullt och aktivt och att det innehåller många språkliga nyheter. En viktig drivkraft för detta nyskapande är behovet av att med språkets hjälp markera grupptillhörighet och identitet för en ny generation och nya grupperingar i en ny tid – och sett i ett längre perspektiv är det sannolikt att många förändringar i talspråket har sin upprinnelse just i ungdomars språk.

Om författaren

Ulla-Britt Kotsinas är professor i nordiska språk och har skrivit flera böcker om invandrarsvenska, ungdomsspråk och slang.