Smaker från hela världen - Spanien - Allt om mat
Många av rätterna i detta kapitel får karakteristisk smak av vitlök, paprika, chili och peppar. Desserter är ofta en fruktig avdelning på spanska menyer. Särskilt apelsin spelar en nyckelroll i många söta rätter, vilket också märks här. Här finns peppriga räkor, baconlindade dadlar, katalanska köttbullar och många goda grönsaksrätter. En del gör sig bäst ihop med en bit gott bröd, andra träs upp på tandpetare. Fisk & skaldjur handlar i spanska sammanhang mycket om bläckfisk, musslor och fisk som serveras knaperstekt eller grillad.
Bonnier tidskrifter, 2008.Inbunden. 124 sidor.Rikt färgfotoillustrerad.Format 23x20cm.Vikt 442g.Språk:Svenska.Absolut nybok.Frakt och förpackning 40 kronor.(Sverige).
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789189346963
- Titel
- Spanien : [ur Allt om mat]
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonnier tidskrifter
- Utgivningsår
- 2008
- Språk
- Svenska