Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
ODJURET

ODJURET

Inbunden bok.

Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Bonniers 1977 Boken är lite sned i ryggen och omslaget har några mindre skador. * * * * * Jag, Harry Friberg, läser en märkvärdig annons i morgontidningen om ett "odjur" vid Ektorpet, och kan inte låta bli att ta fram kartan, rusta mig för en utflykt och ta mig dit. Jag hittar övergivna torp och en NK-bil med en bronsfigur, ett bevingat lejon. När jag återkommer är odjuret borta.
Jag kontaktar reklamchefen på NK som jag känner, Astrid Smith, som låter mycket förbryllad men ska undersöka saken. Sedan träffar jag sinologen Anders Silversten på en Kina-restaurang. Han vet att berätta att konsul Nilsson på Löfhamra slott fått kinesisk konst stulen.
Jag hämtar Astrid på NK för att bjuda henne på middag. Hon är upptagen. Under tiden vill marknadschefen Robert Smith tala med mig.Men har får ett samtal från "Didde" som gör honom så upprörd att han får en hjärtattack och dör. Robert är Astrids f d make och far till hennes dotter Lotta. Det är Astrid som är "Didde". Hon ber mig följa henne hem och jag stannar där över natten.
Några dagar senare ringer Astrid orolig över att polisen varit på NK. Jag lovar att kontakta dem. Vesper Johnson kallar in mig direkt. Tillsammans med den ansvarige för fallet, kriminalassistent Ragnar Berglund, få jag reda på att Robert Smith dött av en överdon av metadon som han fick i sig under tiden jag var på hans kontor........

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9100432466
Titel
Odjuret
Författare
Trenter, Ulla
Förlag
Stockholm : Bonnier
Utgivningsår
1977
Språk
Svenska