HÄLSOKOKBOKEN – Den hälsosamma grundkokboken – över 500 recept
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 2009. 352 sidor.
Nyskick.
–– NYSKICK, verkar oläst, men två sidor har lite ojämnhet av fukt eller från tryckningen! – Se fler bilder! ––
Med Hälsokokbokens hjälp kan du laga mat och baka till både fest och vardag, och den innehåller hälsosamma recept för alla tänkbara tillfällen. En ny baskokbok i rutiga serien! Recepten är utformade av kostrådgivaren och kokboksförfattaren Ulrika Davidsson.
• Det är förutom recept på kötträtter, fisk- och skaldjursrätter, ägg- och vegetariska rätter även recept på nyttiga och goda frukostar, såser, smörgåsar, pajer, soppor, sallader, snacks och tilltugg, desserter, bröd och bakverk samt sylt, saft och marmelad. Här finns både klassisk svensk husmanskost och välkända familjefavoriter som pyttipanna, fiskgratäng, stroganoff, köttbullar, wienerschnitzel, spagetti och köttfärssås, pizza och pannkaka, men också mängder av nya recept från olika delar av världen.
• I Hälsokokbokens faktakapitel behandlar sådant som näringsämnen, antioxidanter och GI-mat och vad som egentligen är bra mat. Om hur man läser innehållsförteckningar och tyder olika typer av matmärkningar, hur man undviker onödiga tillsatser, om ekologisk mat, om allergier, om goda matvanor och hur man gör för att laga god och hälsosam mat även när tiden är knapp. Det finns även med ett kapitel om kryddor och örter.
"Av en ren slump såg jag boken i förbifarten, läste recensionerna, köpte den på vinst och förlust och har inte ångrat det en sekund. Så roligt med en kokbok där iallafall jag till 98% har alla ingredienser hemma redan från början. Älskar den! Slår även ett slag för Ulrikas bok om detox, den var också mycket bra och man får info jag kan sakna om förvaring och hållbarhet. Dessa böcker förklarar bra och känns varken stela som en del kokböcker eller 'flummar ur' som många andra gör när det handlar om hälsokost. Personliga småtips och vackra bilder gör böckerna desto roligare och Ulrika har även med förklaringar på sådant som kan kännas snårigt ibland när det handlar om tillsatser i mat, GI vs GB och annat nyttigt att tänka på. (Men kanske framförallt VARFÖR man ska tänka på det) Rekommenderas varmt!" – Pialotta.
–– GLÖM INTE ATT TITTA PÅ ALLA MINA ANDRA BÖCKER! –– Samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer! (Gäller inom Sverige)
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789153432777
- Titel
- Hälsokokboken : den hälsosamma grundkokboken - över 500 recept
- Författare
- Ulrika Davidsson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 352 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 248 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1147 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med Hälsokokbokens hjälp kan du laga mat och baka till både fest och vardag, och den innehåller hälsosamma recept för alla tänkbara tillfällen. En ny baskokbok i rutiga serien!
Recepten är utformade av kostrådgivaren och kokboksförfattaren Ulrika Davidsson. Det är förutom recept på kötträtter, fisk- och skaldjursrätter, ägg- och vegetariska rätter även recept på nyttiga och goda frukostar, såser, smörgåsar, pajer, soppor, sallader, snacks och tilltugg, desserter, bröd och bakverk samt sylt, saft och marmelad.
Här finns både klassisk svensk husmanskost och välkända familjefavoriter som pyttipanna, fiskgratäng, stroganoff, köttbullar, wienerschnitzel, spagetti och köttfärssås, pizza och pannkaka, men också mängder av nya recept från olika delar av världen.
I Hälsokokbokens faktakapitel behandlar sådant som näringsämnen, antioxidanter och GI-mat och vad som egentligen är bra mat. Om hur man läser innehållsförteckningar och tyder olika typer av matmärkningar, hur man undviker onödiga tillsatser, om ekologisk mat, om allergier, om goda matvanor och hur man gör för att laga god och hälsosam mat även när tiden är knapp. Det finns även med ett kapitel om kryddor och örter.