Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Decembergatans hungriga andar

Decembergatans hungriga andar

Inbunden bok. Alfabeta. 1 uppl. 2009. 192 sidor.

Mycket gott skick. Sammanfattning:
Jenny är fetast och fulast i världen. På tåget från Stockholm träffar hon barndomsvännen Betty. Betty är allt det Jenny skulle vilja vara. Smal! Innan skolan börjar ska Jenny också bli smal. Hon påbörjar en "superdiet" med 0% fett. Men trots att kilona rasar är hon fortfarande tjock som en gris. Betty är den enda som förstår, som uppmuntrar och som vet hur man renar kroppen från allt äckligt fett. Men deras livsstil kan kosta dem livet. Gripande om vänskap och ätstörningar. [Barnbokskatalogen]

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789150111163
Titel
Decembergatans hungriga andar
Författare
Ulrika Lidbo
Förlag
Alfabeta
Utgivningsår
2009
Omfång
192 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
141 x 217 mm Ryggbredd 18 mm
Vikt
308 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Jag vet att jag inte bor i en grotta och det är krig och jag blir våldtagen av soldater och det kryper flugor som lägger ägg i öppna sår på min arm, men det är ändå orättvist.
Så jävla orättvist.
Varför har jag fått all skit?

På nätterna ligger Jenny och grubblar. Varför blir hon alltid vald som tredje sist på gympan och varför vill alla killar bara hångla med kompisen Charlie? Varför är hon ett fetto som hatar sitt meningslösa liv? Men Jenny har en plan. Hon ska bli smal. När hon börjar åttan i augusti ska alla få se. Hon kan inte misslyckas om hon följer sitt superschema. Man kan ju inte bli fet om man äter noll procent fett
Jenny finner en bundsförvant i Betty. Smala, snygga, världsvana Betty. De träffas hemma i Bettys kök och har matorgier. Glass, smör, Ballerinakex, västerbottenost, djupfrysta pajer. De dukar upp och vräker i sig. Sen kräks de upp allting. Ingen kan nånsin förstå. Det är en livsstil. Man väljer det för att man gillar det. Men hur länge håller det?(Ungdomsroman)

Ulrika Lidbo är 34 år och arbetar som reporter på Aftonbladet. Hon har varit elev på Biskops-Arnös författarskola, läst litteraturvetenskap på Uppsala universitet och utbildat sig till journalist. Decembergatans hungriga andar är hennes debut som författare.