Bröd från hela världen - Historia, fakta, recept
Inbunden bok. Feierabend Verlag. 2004. 168 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Stort format 28,5 x 23,5 cm Vikt 1.210 g.
Inbundet förlagsband med identiskt skyddsomslag, mycket rikt illustrerad med färgfoton av Werner Stapelfeldt. Tyska originalets titel: Die ganze Welt der Brote. Översättning: Christina Eskilsson. Ur fliktexten: Bröd är ett av världens mest mångsidigaste baslivsmedel och ingår överallt - men vad vet vi egentligen om om bröd? Kanske har vi någon gång frågat oss varifrån bageln kommer eller vad surdeg egentligen är och hur bakar man knäckebröd eller fullkornsbröd? Denna bok beskriver brödets historia, förklarar skillnaderna mellan de många sädesslagen och mjölsorterna, presenterar utländska bröd samt ger recept på bröd och maträtter bestående av bröd. Denna blandning av fakta, kuriosa och recept gör "Bröd från hela världen" till en intressant och underhållande bok om bakning och kokkonst. INNEHÅLL: Inledning 1. Brödets värld 2. Vitt och ljust matbröd 3. Råg och rågsiktsbröd 4. Specialbröd 5. Rundstycken, franskbrödbullar & co. Bilaga. Ordförklaringar, Receptregister, lista över förkortningar. Tack.
// Skyddsomslaget har diskreta hanteringsspår. Bilden visar den aktuella boken. Utnyttja gärna inrikes ENHETSFRAKTEN, samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer samtidigt av BOKLÖF, klicka ↓ och se utbudet [2184]