Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Vredens kraft : hos mig själv och andra

Vredens kraft : hos mig själv och andra

Häftad bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2002. 230 sidor.

Nära nyskick. Oläst.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789127089235
Titel
Vredens kraft : hos mig själv och andra
Författare
Kast, Verena
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Utgivningsår
2002
Bandtyp
Häftad
Vikt
281 g
Språk
Svenska
Baksidestext
När blev du arg senast? När gjorde du någon annan arg senast? Genom dessa inledande frågor dras läsaren omedelbart in i Verena Kasts resonemang om vreden som fruktbar kraft till förändring.
Vi blir arga för att att vi är födda med rätten att utvecklas och hävda oss själva. Om vi enbart betraktar vreden som en "negativ" emotion missar vi chansen att använda den på ett konstruktivt och ansvarsfullt sätt. Ilska, vrede och förargelse är känslor som signalerar att någonting är på tok, behöver medvetandegöras och ställas till rätta – ofta i relation till andra människor. Vreden uppstår när vår självbevarelse och vårt självförverkligande hindras eller störs.
Vad vi behöver, anser Verena Kast, är att lära oss ett bättre tillvägagångssätt vid konflikter. Det gäller inte att ha eller få rätt utan att komma till sin rätt. Vreden blir då en gränssättare, en kraft som sätter stopp för andras kränkningar och möjliggör förändringar. Om denna kraft hämmas laddas atmosfären med fientlighet. Vid depressioner riktas aggressionen mot den egna personen.

Bokens två avslutande kapitel är mer teoretiska och vänder sig främst till psykologer och psykoterapeuter. I övrigt riktar boken sig till människor som är intresserade av personlig utveckling och till alla som blir arga emellanåt.

Översättning Margareta Wentz Edgardh

Verena Kast är professor, jungiansk analytiker med egen praktik, docent vid C G Jung-institutet och föreläsare vid universitetet i Zürich, Schweiz. Hon är författare till ett flertal böcker. Natur och Kultur har tidigare givit ut: Att sörja (1994), Far och dotter – mor och son (1996) och Glädje, inspiration, hopp (1997).