Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Fallet Tulajev

Fallet Tulajev

Häftad bok. Bokförlaget Daidalos. 2011. 410 sidor.

Gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789171733382
Titel
Fallet Tulajev
Författare
Victor Serge
Förlag
Bokförlaget Daidalos
Utgivningsår
2011
Omfång
410 sidor
Bandtyp
Danskt band
Mått
135 x 210 mm Ryggbredd 25 mm
Vikt
555 g
Språk
Svenska
Baksidestext
När kamrat Tulajev, en högt uppsatt regeringstjänsteman, blir mördad på en nattlig gata i Moskva 1939 riktas polisens misstankar åt många olika håll. Sextiosju personer blir efter hemliga efterforskningar arresterade inom loppet av tre dagar. De misstänkta har bara en sak gemensam: de är oskyldiga, i varje fall till mordet på Tulajev. Och mordutredningen fortsätter att förgrena sig och når snart långt utanför Sovjetunions gränser.

Med Fallet Tulajev har revolutionären och författaren Victor Serge (18801947) åstadkommit en av de mest drabbande och medkännande skildringarna av Stalintidens hänsynslösa utredningar och paranoida samhällsklimat. Som politisk analys i romanform är Fallet Tulajev lika obönhörlig och skarpsynt som någonsin Arthur Koestlers , men medan Koestler koncentrerar sig på ett enda livsöde låter oss Serge möta människor från många olika skikt i det sovjetiska samhället. Det rör sig om en påfallande bred och episk berättelse, i hög grad baserad på Serges egna bittra erfarenheter av utvecklingen i landet.

Ingen av nittonhundratalets romanförfattare hade själva upplevt någonting som kunde jämföras med [Serges] förstahandserfarenheter av uppror, av den tidens ledare, av dialoger med viktiga politiska intellektuella, påpekar Susan Sontag i sitt förord till romanen. [Hans] romaner har främst betraktats som vittnesmål, polemik, inspirerad journalistik, fiktionaliserad historia. Det är lätt att underskatta den litterära talangen hos en författare vars verk till största delen inte är litterärt.