Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Mitt Paradis

Mitt Paradis

Inbunden bok.

Gott skick. Skyddsomslag saknas. Inb utan skyddsomslag. Bruksskick. Tryckår 1959. Folket i Bilds Förlag. Rikt illustrerad med foton/naturbilder av Hilding Mickelsson.
Albert Viksten
började ganska tidigt i sin författarbana att berätta om livet i mer och mindre avlägsna vildmarker. Han prövade fångstmannens liv i Norra Ishavet, han har färdats i Alaska och Canada som pälsjägare och trapper, han gav oss en oförglömlig upplevelse med Bäverbäcken. Men han har aldrig tidigare berättat om det som kanske ändå ligger hans hjärta närmast: livet kring den lilla sjön Ängratörn i Hälsingland.

MITT PARADIS
är boken där Viksten berättar om det lilla skogstorp som blev hans eget, skriva eller meditera över livets mysterium och årstidernas eviga växling. Det är en personlig och avspänd bok, där Viksten liksom från närhåll berättar om marker och skog, om djurens liv, om fiskefärder och jakt. Vi får följa hur livet kring Ängratörn rör sig ett årsvarv, vi möter den oslagbare historieberättaren Viksten med nävarna fulla av lustiga och spännande händelser och vi blir bekanta med folk och figurer av det mest skilda slag. Genom alltsammans upplever vi värmen från något med djupt hjärtefäste hos Albert Viksten: naturen som livskälla och trygghet, som reningsbad och glädje för kropp och själ.

Hilding Mickelsson
är en framstående och uppmärksammad fotograf och Vikstens förtrogne. Mickelsson vet hur Viksten ser, han har följt honom i spåren med sin kamera och gjort denna bok också till en fotomässig upplevelse, en självständig och på samma gång följsam bildsvit.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish