
Nordens bästa mat – Det nyttiga nordiska skafferiet
Inbunden bok. Ica Bokförlag, Forma Books. 2012. 141 sidor.
Nära nyskick. Svårfunnen/eftersökt. Ser ut som ny, med endast mycket små, knappt märkbara spår av hantering/förvaring, inkl två små repor på bakre pärmen. Baksidestext: "Det är smart att äta nordiskt, både för miljön och för hälsan. Inte nog med att man slipper de långa transporterna, vår mat kan dessutom ha liknande hälsoeffekter som den mer kända medelhavskosten. Samtidigt har Norden fått en allt mer framträdande plats på den gastronomiska kartan och våra inhemska kockar är på internationell frammarsch. Modern forskning om mat och hälsa råder oss att äta en blandning av olika livsmedel, tillagade med hälsosamma metoder. Det nordiska skafferiet erbjuder många möjligheter till detta. I boken varvas de senaste forskningsresultaten med läckra recept för dagens alla måltider."
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789153437802
- Titel
- Nordens bästa mat : det nyttiga nordiska skafferiet
- Författare
- Viola Adamsson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 273 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 719 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är smart att äta närproducerat, inte bara för miljön utan också för att må bättre. Nu kommer den första boken om vår hälsosamma nordiska mat. Det nordiska skafferiet erbjuder minst lika många möjligheter att äta hälsosamt som den mer kända medelhavskosten. Frukter och bär som äpplen och blåbär, grönsaker som vitkål och spenat, rotfrukter som morot och rödbeta, baljväxter som bruna bönor och gröna ärter, fullkornsprodukter av råg, havre och korn, fisk som makrill, sill och lax samt rapsolja som huvudsaklig källa till fett är några av de livsmedel som ingår i kosthållningen.
Det här är spännande och variationsrik mat som vi nordbor har ätit i generationer och som vi troligen är genetiskt anpassade för. Ny forskning visar att kosten sänker blodtrycket samt förbättrar blodfetterna och insulinkänsligheten.