Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Ingen riktig kvinna

Ingen riktig kvinna

Häftad bok. Sekwa förlag. 1 uppl. 2011. 170 sidor.

Nära nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789186480110
Titel
Ingen riktig kvinna
Författare
Virginie Mouzat
Förlag
Sekwa förlag
Utgivningsår
2011
Omfång
170 sidor
Bandtyp
Danskt band
Mått
130 x 198 mm Ryggbredd 12 mm
Vikt
203 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"Jag har inga barn. Jag eftersträvar varken äktenskaplig lycka eller rollen som älskarinna, tycker inte att adoption är storslaget, att man måste spränga jagets gränser, hjälpa andra. Jag är inte desperat. Jag sneglar inte på klockan. Jag bryr mig inte om tidens gång, jag föraktar den press den sätter på alla kvinnor."

En roman i form av ett långt brev där den kvinnliga berättaren bokstavligen blottar sig. Hon är vacker, lång och sexig och har framgång hos männen. Ändå känner hon sig allt annat än kvinnlig sedan hon fick veta att hon har fötts utan äggstockar och med en pytteliten livmoder, det berättade en läkare när hon var sjutton. Hon är tom inombords. Hon tvingas ta hormoner för att utvecklas till denna magnifika kvinna i en perfekt kropp som hon inte bebor. Hon reser till Shanghai för att ta livet av sig men möter en man, den man som hon nu anförtror sig åt. En hjärtekrossare, en man mellan två länder, två flygplan. De ses igen i Paris där hon bor ihop med en svensk man, ett slags samlevnad utan mål i en meningslös tillvaro. Middagar, fester, droger, alkohol, sexiga kvinnor och män på jakt; hennes värld, hennes fängelse och helvete är pyntat med foton av Helmut Newtons toppmodeller. Passiva tjejer som iscensätter männens begär. Hon vill inte längre vara en bild.

Virginie Mouzat är modejournalist på tidningen Le Figaro. Hennes debutroman Ingen riktig kvinna utkom i Frankrike 2009 och tilldelades litteraturpriserna Prix Coup de coeur de Marie-Claire och Prix Montalembert.

"En debutroman i form av exorcism med starka drag av ärlighet." -BIBA