Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Hon som bar skammen

Hon som bar skammen

Inbunden bok. Bokförlaget Semic. Förlagsny!. 2004. 418 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Förlagsny!
Helena von Zweigbergks spänningsromaner om fängelseprästen Ingrid utkom mellan 1999 och 2006, och i dessa, lätt reviderade nyutgåvor får både fler chansen att stifta bekantskap med en sammansatt och spännande huvudperson, som möter människor i deras svåraste stund.
Den här boken innehåller sanningen som ingen vill höra talas om eller veta. När jag tänker på det nu, inser jag att jag ända från början har dragit fram vidriga och samliga sidor hos folk, och att jag straffats för det.

Det är den grymma meningen med mitt liv.

Laura, före detta prostituerad och narkotikakurir, sitter på kvinnofängelset. I ett försök att komma tillrätta med sig själv har hon skrivit en självbiografi om sitt dramatiska och plågsamma liv. Hon ber fängelseprästen Ingrid om hjälp med att få boken publicerad. Ingrid inser att den är rena sprängstoffet. I händerna på fel person kan den få fruktansvärda följder ...

En vårdare på fängelset mördas under grymma och mystiska omständigheter. Har det ett samband med Lauras manus? Och är det på grund av det som Ingrid blir förföljd av en känd våldsman?

Samtidigt som Ingrid och Anders förbereder sitt bröllop blir Ingrid indragen i en härva av svidande svek och iskall utpressning. Människors skamliga hemligheter blottläggs och runt omkring Ingrid finns våldsamma krafter som vill tysta både henne och Laura.

Hon som bar skammen är en spännande och insiktsfull psykologisk thriller där skamligheter avslöjas och kärlek och hat väcks där man minst anar det.
Helena von Zweigbergk är författare, radioprofil och programledare. Hon inledde sitt skönlitterära författarskap 2001 med en deckarserie om fängelseprästen Ingrid. Med Ur vulkanens mun (2008) fick hon ett stort genomslag hos både läsare och kritiker och har sedan dess publicerat en rad hyllade romaner, bland annat Totalskada (2018) som också översatts till bland annat engelska, tyska och italienska. Hennes bok 1959: Ingrid och Georg - en kärlekshistoria, utkom 2022, och är den första delen i romansviten Drömmar om frihet, som spänner över en familj i flera generationer.
Helena Johanna von Zweigbergk, född 18 februari 1959 i Stockholm, är en svensk journalist, författare och filmrecensent. Hon är bland annat känd från radioprogrammet Spanarna och SVT:s Filmkrönikan samt för ett antal kriminalromaner med fängelseprästen Ingrid Carlberg.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9155231713
Titel
Hon som bar skammen
Författare
von Zweigbergk, Helena
Förlag
Bokförlaget Semic
Utgivningsår
2004
Omfång
416 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
143 x 217 mm Ryggbredd 31 mm
Vikt
603 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Det här är Helena von Zweigbergks tredje kriminalroman. En både spännande och insiktsfull psykologisk thriller där skamligheter avslöjas och kärlek och hat väcks där man minst anar det.I HON SOM BAR SKAMMEN får vi möta Laura, en av de intagna på kvinnofängelset där prästen Ingrid Carlberg arbetar. Hon är en vacker och skör kvinna i 60-årsåldern, dömd för narkotikabrott men som med hjälp av långvarig terapi har lyckats komma till rätta med sig själv. Nu har hon skrivit en bok där hon berättar om sitt tragiska liv som prostituerad och narkotikakurir. Ingrid blir indragen i ett livsfarligt spel som utsätter både henne själv och omgivningen för stora faror.Helena von Zweigbergk har på kort tid etablerat sig som en av Sveriges främsta kvinnliga kriminalförfattare. Hennes tidigare böcker – Det Gud inte såg (2001), har hittills sålts i över 70.000 ex och Kärleken skär djupa sår (2003) var huvudbok i Månadens Bok och har hittills sålts i närmare 60.000 ex – har blivit stora framgångar hos både läsare och kritiker. Bägge böckerna har dessutom sålts för utgivning i Tyskland, Holland, Norge, Finland och Danmark.