Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Transtillstånd

Transtillstånd

Häftad bok. High Heel Publishing. 1 uppl. 2023. 211 sidor.

Nyskick. Bindning med öppen rygg

Bokryggen kläs inte; boken kan utföras med eller utan fram- och bakpärm. En effektfull lösning som möjliggör att öppna boken helt (lay-flat). Färgad trådhäftning används ofta för att dekorera den öppna ryggen

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789152774427
Titel
Transtillstånd
Författare
Vrba Woodski, Zafira
Förlag
High Heel Publishing
Utgivningsår
2023
Omfång
211 sidor
Bandtyp
Danskt band
Mått
280 x 200 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
776 g
Språk
Svenska
Baksidestext
”Att vara transperson är för mig det mest rimliga sättet att hantera ett sexistiskt samhälle som bygger på illusionen om två motsatta kön. Att söka efter könseufori i stället för könsdysfori är det mest radikala och kärleksfulla vi kan ge oss själva.
Om du som läser detta är trans så är det för dig som boken kommit till. Boken tillägnas härmed transpersoner världen över. I nutid, dåtid, framtid och alltid.”

Transtillstånd bygger på erfarenheter av att vara trans i en värld som inte är utformad för könseufori. Det är en bok som följer transitionens röda tråd utan att lura läsaren att denna resa skulle vara linjär eller ha en tydlig destination i sikte. Zafira Vrba Woodski väver en historia långt bortom illusionen om att det bara skulle finnas två möjliga kön att välja på.

Zafira Vrba Woodski är svensk-tjeckisk konstnär, författare, pedagog, curator och transaktivist bosatt i Stockholm. Zafira har ägnat de senaste 20 åren åt att gestalta queera liv och erfarenheter med video, foto, ljudverk, performance och text. Zafiras konst har visats på bland annat Världskulturmuseet, Historiska museet, Malmö konsthall, Not Quite, Konstepidemin, Jönköping läns museum och på filmfestivalen världen över. Sedan ett par år tillbaka arbetar Zafira även som dödsdoula och Interfaith Minister genom ceremonibyrån High Heel Funerals and Ceremonies.
Zafira medverkar regelbundet i antologier och tidskrifter och har tidigare gett ut böckerna Du orkar mig och FAGS:METOD.

www.zafiravrbawoodski.com
www.highheelfunerals.com
@revzafira